Sähköinen kokous, työkaluna ryhmäpuhelu älypuhelimella.

Ohjeet ovat tehty ns. tavalliselle ryhmäpuhelulle. Ryhmäpuheluita pystyy soittamaan laitteesta riippuen. Kyseisessä tehtävässä puhelu soitettiin Samsung galaxy S8 puhelimella. Puhelun hinta määräytyy käytettävän operaattorin mukaan ja se voi vaihdella paljonkin. Ryhmäpuheluita voi soittaa laitteesta riippuen melkein aina. Ryhmäpuhelun soittamisesta on tehty mahdollisimman yksinkertaista. Ryhmäpuhelun aikana voi suorittaa muita toimintoja kuten lisätä henkilöitä, vaihdella äänenvoimakkuutta, laittaa päälle kaiuttimen, mykistää puhelun, laittaa bluethotin päälle/pois ja käyttää puhelinta samanaikaisesti. Toiminnot ovat kuitenkin pyritty pitämään mahdollisimman yksinkertaisina.

Järjestäjän näkökulmasta ryhmäpuhelun soittaminen ei vaadi paljoa. Täytyy vain laittaa kokouskutsu, soittaa ensimmäiselle henkilölle ja sen jälkeen seuraaville. Puhelut eivät yhdisty automaattisesti vaan kokouksen järjestäjän on yhdistettävä puhelut. Tämäkin toiminto vaatii vain napinpainalluksen, joten se ei ole vaikeaa. Videopuhelun soittaminen onnistuu vain, jos kokouksen muilla osallistujilla on samaa tekniikkaa tukeva älypuhelin. Esimerkiksi Iphone ja Android eivät välttämättä toimi yhteen videopuhelun aikana.

Kokouksen vastaanottajan kohdalta toiminnot ovat myös erittäin yksinkertaisia. Hän vastaa puhelimeen kuten normaalistikkin ja odottaa pidossa sen aikaa, että kokouksen pitäjä yhdistää puhelun kaikkien kesken. Vastaanottajalla ovat laitteesta riippuen käytössä miltei samat toiminnot kuin kokouksen järjestäjälläkin.

Kehittämistä voisi tapahtua laitteiden yhteensopivuuden kanssa. Androidin ja Iphonen väliset ns. tavalliset videopuhelut eivät välttämättä toimi ja sen vuoksi äänipuhelun soittaminen voi olla ainoa vaihtoehto. Kokouskutsut oli yksinkertaista laittaa sähköpostin kautta, mutta ongelmaksi voi tulla, että vastaanottaja ei katso sähköpostia kun hän odottaa puhelua. Niimpä voisi vaihtoehtona olla viestin lähetys. Tarkemmat käyttöohjeet löydät liitteenä olevasta Word-tiedostosta kokousohjeet neuvottelupuhelu .

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *