Sähköinen kokous, työkaluna WhatsApp Messenger

WhatsApp Messenger on Brian Actonin ja Jan Koumin vuonna 2009 julkaisema sovellus, joka on sittemmin saanut ihmisten suuren suosion (Forbes 2012). Kyseessä on ilmainen pikaviestisovellus, joka on saatavilla älypuhelimille (Android, iPhone, Windows Phone, Nokia S40) sekä Mac- ja Windows-tietokoneille. Sovellus tarvitsee toimiakseen puhelimen internetyhteyden, jolloin sillä voidaan laittaa viestejä, kuvia, videoita, dokumentteja ja ääniviestejä ystäville sekä soittaa ääni- tai videopuheluita. (Google Play 2019.)

Ryhmäpuheluiden tuki kattaa yhteensä neljä (4) osanottajaa, joten monen henkilön kokouksia sillä ei voi pitää (Google Play 2019). WhatsApp Messenger soveltuu ennemmin nopeisiin ja muutaman henkilön kokouksiin, joissa keskitytään keskustelemiseen eikä erinäisten aineistojen läpikäymiseen. Näyttöä sovelluksella ei voida muille jakaa, joten se rajoittaa käyttötarkoituksia. Pieniin kokouksiin WhatsApp Messenger on kuitenkin kätevä, sillä se toimii puhelimen omalla internetillä ja se on helppokäyttöinen. Kokouksia pidettäessä ei aina tarvitse olla työhuoneessa vaan sen käyttö voi tapahtua mistä tahansa hiljaisesta paikasta. Videopuhelulla näkee muut osallistujat ja kokouksen aikana voi laittaa myös normaalissa keskustelunäkymässä viestiä lähtemättä kokouksesta.

Kokouksen järjestäjän näkökulmasta sovelluksen käytettävyys on helppo, ainoana vaatimuksena on osallistujien puhelinnumeroiden tietäminen. Video- ja äänipuhelussa ei ole turhia toimintoja, kuten filttereiden laittoa etc., vaan sen käyttö on tehty mahdollisimman selkeäksi ja helpoksi. Tarkemmat ohjeet löydät liitteenä olevasta Word-tiedostosta.

Kokouksen osallistujan ei tarvitse huolehtia kuin netin toimivuudesta ja yhdellä napin painalluksella soittoon saa vastattua. Vastaamisen jälkeen toiminnot ovat samat kuin järjestäjällä. Tarkemmat käyttöohjeet löydät liitteenä olevasta Word-tiedostosta. WhatsApp Messenger_käyttöohjeet

 

LÄHTEET:

FORBES 2012. Why Selling WhatsApp To Facebook Would Be The Biggest Mistake Of Jan Koum’s And Brian Acton’s Lives [verkkojulkaisu]. [Viitattu 2019-02-07.] Saatavissa: https://www.forbes.com/sites/ericjackson/2012/12/03/why-selling-whatsapp-to-facebook-would-be-the-biggest-mistake-of-jan-koums-and-brian-actons-lives/#453ad354cbc1

GOOGLE PLAY 2019. WhatsApp Messenger. [Viitattu 2019-02-07.]
Saatavissa: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.whatsapp&hl=fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *