Saksan viinimatka

Viinimatkamme Saksassa, tarkemmin ottaen Mainzissa, oli odotettu tapahtuma hetkestä, kun meille ensi kerran mainittiin mahdollisesta reissusta. Ja voi kuinka odotuksemme palkittiin! Viikko oli täynnä makuelämyksiä, oppimista ja unohtumattomia hetkiä viiniköynnösten keskellä.

Vierailimme viikon aikana seitsemällä eri viinitilalla, joilla pääsimme maistelemaan yli 60 erilaista viiniä. Mutta yksi vierailu jäi erityisen vahvasti mieleen – Corvers Kauterin viinitila. Heidän esittelynsä oli jotain aivan poikkeuksellista. Heti saavuttuamme meille tarjottiin viinilasit, ja lähdimme kävelemään kohti viinipeltoja. Siellä, keskellä viiniköynnöksiä, maistoimme heidän herkullisia viinejään samalla kun saimme kattavan esittelyn tilan historiasta ja viljelymenetelmistä. Matka jatkui Rhein-joen rantaan, vanhan nosturin luokse, josta meille kerrottiin tarinoita menneistä ajoista ja viinien kuljetuksesta. Palattuamme tilalle meitä odotti herkullinen 3-ruokalajin illallinen viineineen, täydellinen päätös päivälle.

Illallisen herkut olivat omiaan korostamaan alueen parhaita makuja. Alkuruoaksi tarjoiltiin paikallista taimenta eri muodoissaan, jota saimme maistella kahden erilaisen valkoviinin kera. Pääruokana nautimme herkullista vasikkaa, valkoparsaa ja perunaa, joiden seuraksi saimme sekä valko- että punaviinin. Jälkiruoaksi herkuttelimme juustokakulla, vadelmasorbetilla ja vanilja-basilika jäätelöllä, joiden kaveriksi saimme tietenkin testata viinejä.

Koko viikko oli täynnä unohtumattomia hetkiä ja oppimista. Sain syventää viinitietouttani, ja samalla huomasin, että englannin kielen taitoni hieman kehittyi. Lisäksi oli ilo huomata, että kaksi aiemmin käymääni saksankielen kurssia olivat todellakin olleet vaivan arvoisia, sillä ymmärsin saksaa entistä paremmin.

Viinimatkamme oli täydellinen sekoitus makuelämyksiä, kulttuuria ja uusia oppimiskokemuksia. Se oli viikko, jota en koskaan unohda.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *