Lauantai 1.10.2016 klo 8-15

Kuvassa suunnitelmani lauantaista. Pidän vähän luentoa, sitten yritämme lähestyä opinnäytteen aihepiirin valintaa muotoilijamaisesti. Useimmilla on jo aihe, mutta haluan vielä möyhiä idealaaria, että josko löytäisimme mielenkiintoa laajasti herättäviä aiheita. Toinen teema on opinnäytteen raportoinnin muoto, ja sille uusien avauksien löytäminen. Ehdotuksia lauantain etenemisestä otan vastaan, vaikka sähköpostiin, tai perjantaina henk. koht. Ilkka

Continue Reading

Jos olet pois lähipäivästä…

Opiskelija kysyi, miten voi korvata, jos ei pääse lähipäivälle mukaan. Tästä voisimme keskustella, ei minulla ole vastausta…. Voisiko ajatella, että poissaoleva opiskelija vastaa ensisijaisesti omalle ryhmälleen, että tuottaa jotain korvaavaa kontribuutiota oman ryhmän suoritukseen? Ei meillä ole vakiintuneita käytäntöjä vielä… Ilkka

Continue Reading

Aihe opinnäytetyöksi?

Savonian ja Lapin ylipiston Liikuntakulma-konsepti etsii tuottajaa, joka veisi konseptia eteenpäin. Sopisi opinnäytetyöksi, johon kuuluisi konseptin edistäminen liiketoiminnan näkökulmasta. Opinnäytteeseen voisi kuulua messuesiintyminen ja yhteyksien otto mahdollisiin tuottaviin yrityksiin. Start Up!? Katso lisää: http://www.aatepaja.fi/liikuntakulma/

Continue Reading

Ajan filosofia

Eero Ojasen Ajan filosofia (2007) on mainio, kuten Ojasen muutkin kansantajuiset filosofiaa pohtivat kirjat (koiran, lapsen, kauneuden ja ihmisen filosofia). ”On lattein ja pysähtynein fraasi sanoa, että elämme muutosten aikaa, sillä kaikki ajat ovat olleet muutoksen aikoja” (s. 97). ”Muutoksen hokeminen on nykyajan ideologiaa, joka otetaan kovin usein itsestään selvyytenä, kyselemättä” (s. 106) ”Tulevaisuuskeskustelussa tabu…

Continue Reading

Tervetuloa opiskelemaan!

Tervetuloa opiskelemaan! Tämä on Savonia muotoilun historian ensimmäisen YAMK-ryhmän oma opintoportaali. Täältä pitäisi löytyä kaikki olennainen asia opiskeluun liittyen. Jos löydät sivustolta puutteita, laita niistä viestiä Timo Sirviölle (timo.sirvio@savonia.fi) – kehitämme sivustoa koko ajan ja mahdollisuuksiemme mukaan paremmaksi.

Continue Reading