Minusta projektipäällikkö? En olisi aiemmin lähtenyt sellaiseen rooliin, enkä kyllä tälläkään kertaan ihan vapaaehtoisesti siihen ryhtynyt. Mutta tämä illallinen kuului toisen vuoden Kulinaarinen ruokatuote ja gastronomia kurssille ja A- ja B- luokka järjestivät omat illallisensa ja meille A-luokalle sattui tämä gaala illallinen.
Suunnittelu alkoi ehkä hieman myöhään ja menu suunnittelu tuli kiireessä. Siltikin menu oli onnistunut ja hyvä. Muutoksia tuli kokoajan, mutta lopulta saatiin sopiva ja monipuolinen menu. Jaoimme porukan keittiö- ja saliryhmään. Keittiöryhmä huolehti ruoan testauksesta ja tekemisestä itse illallisella. Saliryhmä hoiti kattauksen ja tarjoilun. Kun menu oltiin saatu kuntoon alettiin suunnitella salin puolta.
Salin puolen suunnittelu oli aika haastavaa, mutta silti mielenkiintoista. Itsellä on tarjoilu kokemusta, mutta itse salin kulun suunnittelua en ole ikinä tehnyt. Minä ja toinen projektipäällikkö Elina yhdessä opettajan kanssa, mietimme viinit illalliselle. Mikä sopisi minkäkin ruoan kanssa.
Tärkeää oli saada tietoon kaikkien illalliselle tulevien erityisruokavaliot ja kuinka moni on tulossa. Se avusti ruokien suunnittelussa ja muokkaamisessa. Myös siitä oli apua pöytien kattamiseen ja asiakkaiden istuttamiseen.
Illallisen suunnittelu ja toteuttaminen oli todella opettava. Näki mitä kaikkea pitää tehdä illallista varten. Myöskin miten paljon asioita on huomioitava illallista tehdessä.
Alla on kuvia ruokien testauksista:





