Bryssel & Odisee University College

Brysselin historia ulottuu aina keskiajalle saakka, virallisesti Brysselin perustaminen sijoittuu vuoteen noin 979. Toisen maailmansodan jälkeen Brysselistä tuli Euroopan hallinnollinen ja poliittinen keskus. Nykyään Brysselissä sijaitsevat Euroopan unionin kolme pääinstituutiota; Euroopan komissio, Euroopan unionin neuvosto ja Euroopan parlamentti. Kaupungin Grand Place eli keskusaukio Suurtorin ympärillä on kirjattuna Unescon maailmanperintöluetteloon. Muista nähtävyyksistä etenkin Manneken Pis on erittäin tunnettu Brysselin tunnusmerkkinä ja sen kerrotaan olevan brysseliläinen henkisen vapauden symboli.

Ruokakulttuurin puolesta Bryssel on kuuluisa suklaasta, vohveleista, ranskalaisista perunoista ja olutvalikoimastaan. Alue on virallisesti kaksikielinen ja metropolialueella asuu liki 2,7 miljoonaa asukasta. Brysselin lentoasema sijaitsee Zaventemin kunnassa, mistä on erittäin hyvät kulkuyhteydet esimerkiksi junalla Brysselin keskustaan.

Odisee University College on noin 10 500 opiskelijan kahden flaamilaiskoulun yhdistymä, jolla on yhteensä kuusi kampusaluetta Brysselissä, Aalstissa, Ghentissä ja Sint-Niklaassa. Laajat yhteydet Erasmuksen kautta mahdollistavat vaihto-opiskelun hoitoalalla myös Odiseessa.