FNAM ja vapaa-aika

Opiskelijoiden kanssa viettämämme aika luentojen välillä, opiskelijatapaamisissa, iltaisin sekä kansainvälisessä ruokaillassa olivat hyvin nauruntäytteisiä ja mukavia hetkiä. Keskustelimme opiskelijoiden kanssa opintojen maakohtaisista eroista, harjoitteluista, simulaatio-opetuksesta sekä tulevaisuuden näkymistä hoitoalalla. Hoitotyön opetus on hyvin erityylistä Euroopan maissa kuin meillä Suomessa. Opetusryhmät olivat joissakin maissa isoja, jopa yli 100 oppilasta luokallaan. Simulaatio-opetusta on lähinnä vain hätätilanteisiin liittyen.

Opiskelijoita oli pyydetty tuomaan oman maansa ruokaa kansainväliseen ruokailtaan. Suomesta veimme ruokailtaan salmiakkia, suklaata, lakritsia, Marianneja, hapankorppuja, purkitettua savumuikkua sekä Xylitol-purkkaa. Illalla tanssimme dj:n soittaman musiikin tahdissa. Hän oli valinnut musiikia eri maista ja teemoista, jolloin meidän tanssijoiden piti tunnistaa kappale sekä tanssia tyylin mukaisesti.

Tiistai-iltana osallistuimme opastetulle kävelykierrokselle Brysselin keskustassa. Kaikki osallistujat olivat jaettu jo rekisteröintivaiheessa viiteen eri ryhmään, jolloin ryhmäkoko oli kohtuullinen ja kaikki kuulivat opiskelijan opastuksen. Bryssel on hyvin kaunis ja historiallinen kaupunki.

Keskiviikkona kävimme ostoksilla (suklaata tietysti tuliaiseksi ja ehkä vähän itsellekin…) sekä matkustimme metrolla Basilique de Sacré Coeur -kirkkoon. Kirkko on roomalaiskatolilainen maailman viidenneksi suurin kirkko. Sitä aloitettiin rakentamaan vuonna 1905, jolloin Belgia oli 75-vuotias. Kumpikin maailmansota keskeytti rakennustyöt muutamaksi vuodeksi ja kirkko valmistui vasta vuonna 1969.

Kannatti kiivetä!

Tutustuimme vapaa-ajalla muutamiin opiskelijoihin paremmin ja heidän kanssaan kävimme mm. luentojen välillä istumassa puistossa ottamassa aurinkoa. Sovimme myös yhteisistä ruokailuista ilta-aikaan. Kansainvälisyys ja uusiin ihmisiin tutustuminen sekä ajatusten vaihtaminen heidän kanssaan oli mielestämme hyvin mielenkiintoista ja tärkeä osa FNAM-tapahtumaa. Mikäli FNAM-tilaisuuteen on mahdollista päästä suosittelemme rohkeasti keskustelemaan niin opiskelijoiden kuin opettajienkin kanssa sekä liikkumaan muuallakin kuin yliopiston ja hostellin välillä. Viimeisenä yhteisenä iltana kävimme yhteisellä päivällisellä, päivälliselle osallistui 9 henkeä ja edustettuna oli 5 eri maata. Illallisella oli ihanan rentoa keskustelua ja tuntui, kuin olisimme tunteneet toisemme pidempäänkin.