Northampton Maternity Unit

Vietimme yhden päivän Northamptonin uudella kampusalueella.

Päivään sisältyi kampukseen tutustumista, luentoja, koulujen markkinointihetki, sekä sairaalavierailuja lähialueella. Saimme mahdollisuuden valita sairaalan, missä haluamme vierailla.

Kätilötyönopiskelijana mielenkiintoisimmaksi tutustumiskohteeksi valikoitui Northamptonin äitiyssairaala.

 

 

Sairaala oli lyhyen kävelymatkan päässä yliopistolta. Vierailimme pienessä ryhmässä kokeneen kätilön johdolla kaikilla osastoilla, joissa hän kertoi meille tarkemmin kustakin osastosta ja niiden erityispiirteistä.

Oli mielenkiintoista kuulla eroista heidän järjestelmässään ja vaihtaa tietoa maiden välisistä eroista.

Odottavat äidit, jotka tarvitsevat hoitoa raskausaikana on jaettu kahdelle eri osastolle. Toisella on vähäriskisemmät ja toisella erinäisistä syistä intensiivisempää hoitoa tarvitsevat.

Vierailimme lapsivuodeosastolla ja kahdella eri synnytysosastolla. Toinen näistä synnytysosastoista on synnyttäville, joilla ei oleteta tulevan mitään erityisiä ongelmia synnytyksissä ja toinen esimerkiksi vaativampaa kivunhoitoa tarvitseville.

Osastojen lisäksi sairaalassa on oma päivystys odottaville äideille.

Sairaala oli vanha ja siitä syystä ei välttämättä logistisesti parhain mahdollinen. Osastot on ripoteltu eri puolille ja niiden välillä on etäisyyttä vähän. Kuitenkin tunnelma sairaalassa oli hyvä ja järjestelyt tuntui olevan toimivat.

Oli upeaa päästä tutustumaan toisen maan synnytyssairaalaan.