Olemme noin vuoden päivät rakentaneet OKM:n johdolla korkeakouluvisiota. Usean kierroksen verkkoaivoriiheen ovat osallistuneet korkeakoulujen henkilöstö, opiskelijat ja eri sidosryhmät.  Välillä on kokoonnuttu kuuntelemaan ja työstämään asioita. Työtä on siis tehty monella eri rintamalla.

Visio julkaistiin 24.10.2017 Kansalliskirjaston historiallisessa miljöössä.  Tilaisuuden puheenvuoroissa puhuttiin erittäin rakentavasti suomalaisista korkeakouluista -ammattikorkeakouluista ja yliopistoista – tasavertaisina, mutta samalla erilaisina korkeakouluina.

Kuva: OKM / Katarina Koch

Suomi 100+ visiossa korostuu ammattikorkeakoulujen ja yliopistojen merkitys vahvoina oppimisen sekä tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoiminnan uudistajina. Suomi on ollut ja on myös tulevaisuudessa riippuvainen osaamisen korkeasta tasosta.

Visiosta jäi mieleeni kaksi numeroa: 50 % ja 4 %. Suomalaisten korkeakoulutettujen määrää nuorissa ikäluokassa halutaan kunnianhimoisesti nostaa nykyisestä noin 41 prosentista 50 prosenttiin. Toisaalta korkeakoulujen tutkimusrahoitusta nostetaan 4 prosenttiin bruttokansantuotteesta.

Visiotyön aikana on tullut esiin tarve uudistaa ajattelua osaamisesta ja korkeakoulupedagogiikasta.  Myös opiskelijavalinnat ja korkeakouluun pääsy ovat keskusteluttaneet. Yksi kestopuheenaihe on ollut tutkintojen tarve tulevaisuudessa. Suomessa me olemme tällä hetkellä hyvinkin tutkintouskovaisia. Kuitenkin jo nyt näkyy merkkejä siitä, että syntyy uusia ammatteja ja tehtäviä, joihin ei ole tutkintoa, mutta tarvitaan kuitenkin vahvaa osaamista. Lienen kuitenkin vanhanaikainen ja näen, että myös tutkinnoille on tarve ainakin 2030 saakka, johon visiotyö ulottuu.

Koetan siristellä kovasti silmiäni, että näkisin millainen on tulevaisuuden ammattikorkeakoulu. Ainakin rohkea ja avoin uusille avauksille. Näen eri osaamisen tarpeista innostuneita opiskelijoita, joista osa hakee kokonaisen tutkinnon ja osa tietyn osaamiskokonaisuuden päivittääkseen työelämässä tarvittavaa osaamistaan. Opiskelijoilla on opintotarjotin, josta he valitsevat osaamispaketteja tiiviissä yhteistyössä työelämän kanssa. Opiskelijoiden tuki ja ohjaus ovat maailman parasta. Tulevaisuuden henkilöstöllä on vahva osaaminen ja intohimo työhönsä.  Korkeakouluja ohjataan ja johdetaan pitkäjänteisesti. Resurssit on turvattu ja tuloksellisuudesta palkitaan. Näinköhän riittävän rohkeasti?

Visiotyö konkretisoituu tiekarttaan, jossa valmistellaan yhteisiä askeleita kohti vision toteutumista.  Toivon, että saamme yhdessä tekemäämme työhön samaa tekemisen henkeä. Siten voimme tulevaisuudessakin kilpailla osaamisellamme.

Mervi Vidgrén
rehtori, toimitusjohtaja
Savonia-ammattikorkeakoulu

Korkeakouluvisio 2030

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *