Hyvä työilmapiiri on asia, josta työnantajat kilpailevat. Ovatko sinun työpaikallasi asiat kunnossa vai seuraatko tiiviisti työpaikkailmoituksia? Seuraava pikavisa paljastaa, millä tolalla asiat ovat sinun firmassasi:

  • arvostetaanko työpaikallasi kaikkia yhtä lailla titteliä tuijottamatta?
  • muistetaanko kiireen keskellä kiittää hyvästä työstä ja antaa myös palautetta, jos on parannettavaa?
  • entä saatko työkaverilta apua, jos sitä kauniisti pyydät?

Jos vastasit kaikkiin kyllä, sinulla ja työpaikallasi pyyhkii melkoisen mukavasti.

Keskusteleeko kukaan omalla nimellä?

Hyvä viestintä on kärkisijoilla, kun työnantaja haluaa rakentaa tai vahvistaa hyvää työfiilistä yhdessä oman väen kanssa. Suomalaiset tykkäävät, kun he tietävät asioista ja tietävät niistä ajoissa. Yhtä lailla tärkeää on päästä vaikuttamaan yhteisiin tuleviin muutoksiin ja saada aidosti oma ääni kuuluville.

Avoin ja oikea-aikainen viestintä on kullanarvoista varsinkin, kun työyhteisön koko on sen verran suuri, ettei kaikki tieto liiku kahvikuppien kilistessä.

Savonian henkilöstölle avattiin sähköinen Pulinaboksi elokuun lopulla, sovellusten joukosta valittiin Teams. Pulinaboksissa jokainen voi keskustella, ideoida ja antaa palautetta omalla nimellä. Arvaatteko, miten sen kanssa kävi?

 

A) Kaikkien pitää kirjoittaa Pulinaboksiin omalla nimellä, joten ei siellä kukaan mitään kirjoita. Johto vaan huutelee välillä toisilleen.

B) Kanava otettiin heti käyttöön ja siellä on kehuttu avuliaita työkavereita kauniin sanoin, perustettu oma keskusteluryhmä kimppakyytiläisille ja tehty monta aloitetta, joiden lähtökohta on kestävämpi kehitys. Esimerkiksi kestomukit henkilöstölle ovat tulossa:)

Marenginkevyttä herkkua

Pulinaboksi on vain yksi keino siihen, että tieto liikkuu ja hyvät ajatukset saadaan kiertoon. Savonialla järjestetään myös kampuskahvit, lisäksi on erilaisia yhteisiä rientoja.

Opiskelijoilla on myös oma sähköinen Kaiku-kanavansa muiden vaikutusmahdollisuuksien rinnalla.

Hurmaa siis omasi. Sen jälkeen voit hurmata muut. Kun työpaikalla on liuta ihmisiä, jotka ovat oman alansa huippua ja jotka kertovat aidosti omaa tarinaansa, se paisuttaa yhteisen menestystarinan kuohkeaksi marenginkevyeksi herkuksi, josta muut eivät saa tarpeekseen.

 

Anna Laukkanen
viestintäpäällikkö
Savonia-ammattikorkeakoulu

Hurmaa ensin omat

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *