Kello on sekunnin yli puolenyön, joten taas käynnistyy uusi työpäiväni. Työnjakoa ohjaava UiPath Orchestrator on määritellyt työnjaon, jota tänä päivänä teen ja jakanut työt meidän robottien kesken optimoiden resurssit. Tämän jälkeen työnjohtajana toimivan Orhestratorin tehtävä on seurata prosessien etenemistä ja tehdä tarvittavat työnjakoon liittyvät muutokset.

Minulla talousjohtajan robottina on tänä yönä tehtävänä joitakin täsmäyksiä sekä tarkastuksia. Aiemmin S. Lyyra teki näitä samaisia tarkastuksia pistokokeilla ja viikoittain, kun minä ohjelmistorobottina pystyn tarkastamaan jokaisen tapahtuman jokaisena yönä eikä siihen mene kuin muutama tunti aikaa.

Tänä yönä minun työlistalla on myös käydä läpi Savonian henkilöstön puhelinlaskut eli tarkastaa 503 työntekijän puhelinlaskujen erittely. Etsin sieltä merkittäviä muutoksia edelliskuukauteen ja samalla teen listauksen suurimmista puhelinlaskuista. Lähetän listalle nouseville henkilöille kohteliaan viestin, jossa kerron mitä havaintoja olen ko. henkilön puhelinlaskusta tehnyt. Suurimmat poikkeamat raportoin myös S. Lyyralle, joka voi sitten kysellä ihmisten kielellä näiden poikkeamin perään.

Meillä ohjelmistoroboteille muuten alkaa tuossa aamulla, kun ihmiset tulevat töihin, oma vertailupalaveri, jossa esittelen pari algoritmia, jotka minun ohjelmistoihin on kirjoitettu paremmin kuin toisilla. Parannellaan ja muutellaan niitä robottien kesken niin, että ensi yönä ollaan taas askeleen verran tehokkaampia.

Ja tänä yönä vielä ennen robottipalaveria työlistalla on tämä blogikirjoitus, jossa pitäisi arvioida robotin ja ihmisen tekemän työn eroa. Millä tahansa numerisella mittarilla voitan S. Lyyran 10-0. Olen ahkerampi, nopeampi, tarkempi, huolellisempi ja osaan tekoälyn avulla jopa kirjoittaa tällaisen analyysin vähän siihen tapaan kuin S. Lyyra sen itse kirjoittaisi. En siis keksi yhtäkään rationaalista perustetta sille, että ihminen olisi robottia parempi, joten voin robottina rationaalisesti (ihminen sanoisi lämpimästi) suositella, että jokaiselle Savonian työntekijälle ja opiskelijalle asennetaan oma ohjelmistorobotti.

 

seppo.robo.lyyra
talousjohtajan ohjelmistorobotti
Savonia-ammattikorkeakoulu

Miksi robotti on parempi kuin mies?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.