Yksi lempikirjailijoistani, Frances Mayes, aloittaa mainion teoksensa Vaellusvuosi W. S. Mervinin sitaatilla: Me olemme liikkeellä olevia sanoja, emme pysähtyneiden ihmisten kirjoituksia. Kuinka viestintämme pysyy liikkeessä, nuuskii tuoreita suuntia ja saa jalkansa olennaisten ovien rakoon? Millaista on se vaikuttava viestintä, jonka perään nyt niin kovaan ääneen huudellaan?

Savonia-ammattikorkeakoulun visiona on olla vastuullisesti vaikuttavin ammattikorkeakoulu 2030. Savonian toiminta- ja johtamiskulttuurin lähtökohtana on olla arvojensa mukaisesti luotettava, rohkea ja yhteisöllinen.

Vaikuttava viestintä syntyy aidoista sisällöistä: ihmisistä, ilmiöistä, yhteistyöstä, tutkimustuloksista, kehittämishankkeista, opetus- ja oppimisoivalluksista, arjen kohtaamisista ja töiden soljumisesta. Vaikuttavaa viestintää synnytetään siellä missä itse toiminta tapahtuu – viestintäväen tehtävänä on tarjota väyliä, keinoja ja tukea viestien välittämiseen. Vaikuttavuus on siis viestintää ja vuorovaikutusta!

Viestintään panostaminen on strateginen linjaus, jota kohti askelletaan koko yhteisön toimintakulttuuria jumppaamalla – viestintä ei ole vain viestintäyksikön vaan koko organisaation harteilla.

Huomiotaloudessa näkyvyys on olemassaolon perusedellytys. Voi siis sanoa, että vaikuttavuus syntyy näkyvyyden kautta. Koen, että ammattikorkeakouluilla on edessään iso harppaus yhteiskunnalliseen keskusteluun osallistujana – meillä on sanamme sanottavanamme niin kansallisten kuin globaalienkin viheliäisten ongelmien ratkaisijana.

Vaikuttava viestintä on osallistumista yhteiskunnallisen kehittämisen foorumeille. Asiantuntijoita ja tuoretta näkemystä kaivataan yhteiskunnan kaikille sektoreilla: tekniikan, liiketalouden, luonnonvara-alan, kulttuurin, matkailu- ja ravitsemisalan sekä sosiaali- ja terveysalan tiimoilta.

Peräänkuulutan ammattikorkeakoulujen yhteiskunnallisen vaikuttavuuden tunnistamista ja todentamista sekä toimijoidemme entistäkin vahvempaa osallistumista yhteiskunnan monipuoliseen rakentamiseen.

Aluekehitystä edistävä ja alueen elinkeinorakennetta uudistava soveltava tutkimustoiminta sekä kehittämis- ja innovaatiotoiminta ovat ilmeisiä vaikuttavauudestamme viestimisen sektoreita. Meidän täytyy entistä vahvemmin pitää ääntä myös korkeakoulututkintoon johtavan opetuksen, jatkuvan oppimisen sekä ammattikorkeakoululaissakin esille nostetun taiteellisen toiminnan puolesta.

Toivon, että me Savonialla olemme liikkeellä olevia, vaikuttavia, yhteisöllisiä, rohkeita ja näkyviä sanoja kaiken sen puolesta, mitä pidämme tärkeänä!

Anne Heikkinen, viestintäpäällikkö

Wanted: vaikuttavaa viestintää!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *