+358 44 785 7007 energiatutkimus@savonia.fi

Kampuksen Kamari

Andritz oy paikallisjohtaja Marko Luokkanen esittelemässä yrityksen toimintaa energiatekniikan insinööriopiskelijiolle marraskuussa.

Syksyllä Savonian kampusalueelle Varkauteen avattiin Kampuksen Kamari. Aiemmin toteutetussa selvityksessä oli käynyt ilmi, että yrityksillä ja oppilaitoksilla on tarve tehdä tiivimpää yhteistyötä. Varkauden kauppakamarin, Savon ammattiopiston (Sakky) ja Savonia-ammattikorkeakoulun edustajien kesken pohdittiin keinoja yhteistyön tehostamiseen ja päädyttiin ajatukseen tähän tarkoitetusta, erillisestä fyysisestä tilasta.

Projekti sai nimekseen Kampuksen Kamari. Kamarille selvitettiin sijoituspaikkaa, rakentamisvaihtoehtoja ja kustannuksia. Paikka löytyi Savonian rakennuksen ja Sakkyn Varkauden lukion välistä, ja rakentamisen suhteen päädyttiin moduulirakenteiseen ratkaisuun. Lupakäsittelyjen ja rakentamisvaiheen jälkeen päästiin syyskuussa avaamaan tila käyttöön.

Kamarin keskeisimpänä tavoitteena oli mahdollistaa keskustelu- ja työskentely-yhteys oppilaiden, opettajien ja yritysten välille. Käytännön toiminta Kampuksen Kamarilla on jo ollut esimerkiksi rekrytapaamisia, mentorointia, opinnäytetöiden tekijöiden sekä tekopaikkojen hakemista. Varkauden kampuksella ajatellaan, että yhteinen tekeminen yhdistää.

Syksyn mittaan Kamarilla yrityksistä ovat toimintojaan jo ehtineet käydä esittelemässä Järvikylä/Famifarm, CallWaves, Andritz ja Varkauden kaupunki. Näiden lisäksi jo sovittuja esittelyjä on tulossa mm. Stora Ensolta, U-Contilta ja Savon Voimalta. (Artikkelin kuvassa Andritz Oy:n paikallisjohtaja Marko Luokkanen esittelemässä yrityksen toimintaa energiatekniikan insinööriopiskelijoille.)

Vielä on ennenaikaista arvioida, kuinka hyvin harjoittelu- ja työpaikkoja on näiden esittelyjen tiimoilta löytynyt, mutta sekä esittelijöiden että kävijöiden kommentit ovat olleet rohkaisevia. Toimintaa arvioidaan kevään aikana ja samalla varmasti mietitään tilan hyödyntämistä muutoinkin.

Eri tapaamissa on jo esitetty ideoita tilan hyödyntämisestä vaikkapa yhteiskäyttökokeilujen osalta. Ovatpa yhteiskäyttölaitteet sitten polkupyöriä, autoja, läppäreitä, liikuntavälineitä tai mitä tahansa. On myös esitetty ajatuksia, että tilan avulla aktivoitaisiin opiskelijoiden ja miksi ei opettajienkin harrastustoimintaa. Ensimmäiset kokeilut tilassa joogaamisen ja jumppaamisen osalta ovat tietääksemme jo tehty.

Otamme mielellämme vastaan kehittämisajatuksia tilan käytön suhteen.

Kampuksen Kamari -rakennus

Petteri Heino
Tki-asiantuntija
Savonia-ammattikorkeakoulu
petteri.heino@savonia.fi

Artikkelin kuvat: Kirsi Tukiainen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.