Berliini kesä 2017

Hellou kaikki!

Ajattelin piristää teidän iltaa julkaisemalla postauksen mun mahtavaan viime kesään liittyen. Suoritin mun perusharjoittelun Berliinissä Holiday Inn Berlin City West nimisessä hotellissa. Harkkahan kesti noin 3 kuukautta, ja työnteon ohella ehti myös lomailemaan! Meidän opinnoissahan tulee suorittaa 2 harjoittelua, perus- sekä syventäväharjoittelu. Ihan yksinhän ei tarvinnut tätä matkaa kokea, vaan meidän koulusta lähti muutama muukin harjoitteluitaan tekemään, ja minulla olikin samassa hotellissa nykyinen kämppis! Kaikkihan oltiin siis samassa hotelliketjussa, mutta eri hotelleissa ympäri Berliiniä.

Tein töitä siis hotellin ravintolassa, ja olin toivonut vain keittiöhommia, niin niitähän minä pääsin tekemään. Olihan se todella jännittävää aloittaa työskentely vieraassa maassa, ja itseäni hermostutti hieman se, että kommunikointi oli vieraalla kielellä, mutta turhaan hermoilin. Perehdytykset ja kaikki sujuivat todella hyvin, ja viihdyin siellä. Työkaverit olivat erittäin ymmärtäväisiä sen suhteen, kun se saksan kieli ei minulta niin hyvin sujunut. He myös olivat kannustavia ja jakselivat aina kysellä vointiani, mikä teki työpäivistä mieluisia. Sopeuduin sinne nopeasti!

Minun työnkuvaani kuului siis pääosassa aamupalasta huolehtiminen,  eli suurin osa työvuoroistani alkoi viideltä aamulla, ja loppui sitten vaille kaksi päivällä. Joskus tein iltavuorojakin, mutta paljon vähemmän. Aamuvuorossa täytin aina buffet-pöytään perus ruoat, joita hotellit aamupalalla tarjoavat, eli kananmunia eri muodoissa, pekonia, jugurtteja, leipiä jne. Aamupalan aikana huolehdin tietysti siitä, että ruokaa on koko ajan tarpeeksi tarjolla, ja tein tilauksista omeletteja. Aamupalan loputtua keräsin kaiken pois, pidin lounastauon, ja valmistelin jo seuraavaa aamua. Iltavuoroissa taas enimmäkseen auttelin tarvittaessa, tein esivalmisteluja, tiskasin, ja jos oli buffet, niin huolehdin siitäkin. Työtehtävät ja päivän aikataulutuksen oppi todella nopeasti!

Jotkut saattavat pohtia sitä, miten majoittauduin kesän ajan. Hotellihan tarjosi meille huoneen, ja myöskin 2 lämmintä ruokaa joka päivä. Saimme myös vapaasti käyttää hotellin kuntosalia, ja pesimme omat pyykkimme henkilökunnan tiloissa. Huvitti aina, kun asiakkaat katselivat hämmentyneinä meitä kävellessämme henkilökunnan tiloihin ilman työvaatetusta. Saimme myös harjoittelusta palkkaa, ja itse ainakin nostin myös opintotukea.

Vapaa-ajalle onneksi riitti todella paljon tekemistä tuon kokoisessa kaupungissa, ja julkinen liikenne toimi hyvin! Käytiin tosi monesti eläintarhoissa, ne jostain kumman syystä aina houkutteli. Yritettiin parhaamme mukaan kiertää eri nähtävyyksiä, kuten Fernsehturm Tower, eli Berliinin televisiotorni. Vietettiin myös monesti iltaa jossain puistossa tai Biergartenissa istuen, mikä oli aina ihanan rentouttavaa pitkän työpäivän jälkeen. Rahaa meni aina välillä vähän liiankin paljon, kun oli kuitenkin niin hyvät shoppailumahdollisuudet, menit minne tahansa. Käytiin myös päivävierailulla Potsdamissa, joka sijaitsee noin 40km matkan päästä Berliinistä. Tekemistä riitti siis joka päivälle, ikinä ei ollut tylsää!

Ensi kesänä olen taas lähdössä Berliiniin, viimeistä harkkaa suorittamaan! Se ehkä kertoo jo siitä, miten paljon viihdyin siellä. Suosittelen suuresti kyllä lähtemään, jos on vain mahdollisuus siihen, sillä tämmöiset kokemukset ovat erittäin opettavaista ja antoisia. Itse olisin ainakin katunut suuresti, jos olisin jättänyt menemästä, koska opin yhden kesän aikana niin paljon, ja pääsin luomaan kontakteja ulkomaille. Meille sanottiin monta kertaa, että ottakaa vaan heti yhteyttä, kun valmistutte. Uskon, että yhtä mahtava kesä on taas tulossa, ja nyt pitäisi aloittaa kaikkien papereiden täyttelyt.

Nyt taitaa olla aika päättää tarinani, mutta jos herää kysymyksiä, niin rohkeasti vaan niitä mulle laittamaan! Hyvää pääsiäisen aikaa teille kaikille!

 

-Tiia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *