Opiskelu

Restonomiksi Savonia-Ammattikorkeakoulussa

Savonia-Ammattikorkeakoulu on yksi Suomen suurimmista ammattikorkeakouluista, jossa opiskelijoita on jo yli 6000. Kampusalueita on pääasiassa kaksi, joista me restonomit sijaitsemme Microkadun kampuksella.

Restonomin koulutus on yksi käytännönläheisimmistä koulutuksista, mitä Savonialla on tarjota. Mukavaa ja maukasta, suuntauduit sitten matkailu- tai ravitsemispuolelle. Mitä muuta voisikaan opiskelulta kaivata? Koulutus kestää 3,5 vuotta mutta mahdollista on valmistua myös kolmessa vuodessa, omasta opiskelutahdista riippuen. Koulutus koostuu yhteensä 210 opintopisteestä ja monista ihanista hetkistä!

Pidä mielessä, että palveluala ja matkailu ovat kasvavia trendejä ympäri maailmaa, myöskin Suomessa, joten ammattitaitoisilta tekijöiltä ei työt tule loppumaan kesken.

Ravitsemispalveluiden kehittäminen ja johtaminen

Tämähän on meidän suuntautumisemme! Täydellinen päiväuni jokaiselle joka rakastaa ruokaa, juomaa, asiakaspalvelua ja kaikkea siltä väliltä. Opintomme sisältävät toki paljon muutakin kuin ravitsemispalvelutaitojen kehittämistä, kuten esimerkiksi mielenkiintoisia projekteja sekä kaikkea taloudesta markkinointiin.

Enismmäinen opiskeluvuosi on aina yhtä jännittävä! Silloin käydään läpi molempia, sekä matkailun että ravitsemisen oppeja. Keittiössä tutustutaan erilaisiin ruokakategorioihin (kuten hedelmät ja vihannekset, liha, kala, leivonta) erinäisten herkkujen muodossa, jolloin epävarmakin kokki löytää vahvuutensa! Tutuksi tulevat myös viinien maailma, markkinointia unohtamatta. Matkailuun liittyen ensimmäisenä vuonna on mm. majoituspalveluiden perusteita ja matkailun yleistä maailmaa.

Toisena vuonna syvennytään oman suuntautumisen opintoihin, vaikkakin opintoja voi valita tietenkin myös ristiin. Ravitsemispuolella keskitytään paljon ruokaosaamisen syventämiseen ja käydään läpi erikoisempia raaka-aineita, kuten tuntemattomampia mereneläviä, riistaa ja muuta hieman haastavampaa. Sen lisäksi meillä on tuotetietoisuutta ja tuottamista (aka. baarikurssi ja viineihin syvemmin tutustumista). Toisena vuonna päästään harjoittelemaan myös alamme lainsäädäntöä, sähköistä markkinointia ja esimerkiksi laskentaa.

Kolmantena vuonna keskitytään johtamisen oppeihin ja näpytellään opparia iloisin mielin 😉

Pitkin opintojamme meillä on erinäisiä tapahtumia pop-up -ravintoloista fiineihin illallisiin, joissa hoidamme tarjoilun ruokineen ja palveluineen. Yhteistyökumppaneita kertyy hurjasti opintojen aikana erilaisten projektejen kautta, eli jalkaa oven väliin vaan!

Matkailupalveluiden kehittäminen ja johtaminen

Pääaineeksi voit valita myös matkailupalveluiden kehittämisen ja johtamisen. On hyvä muistaa, ettei ole matkailua ilman ruokaa, eikä ruokaa ilman matkailua! Nämä alueet kulkevatkin käsi kädessä, joten yhteistyö on hyvin tärkeää molempien suunnanvalintojen välillä. Onneksi yhteistyö on usein automaattista meille sosiaalisille restoille.

Opinnot matkailupuolen restonomeilla sisältävät  mm. markkinointia ja markkinointisuunnitelmia, yhteistyötä paikallisten yritysten kanssa, matkailupalveluita, ohjelmapalveluiden testaamista (jolloin pääsee esimerkiksi kokeilemaan lasersotaa) ja paljon muuta! Lista jatkuu loputtomiin. Voit myös keskittyä hotelli- ja muiden majoituspalveluiden kehittämiseen ja johtamiseen.

Enkkupolku

Enkkupolku on ravitsemis- ja matkailupuolen rinnalla mahdollinen suuntautumisvaihtoehto. Enkkupolun suorituskieli on pääasiassa englanti ja se kulkee nimellä Management of Tourism Services. Opintojen sisältö on matkailupuolen kanssa melkolailla sama, muutamaa poikkeusta lukuunottamatta. Tämä on oiva vaihtoehto myön kansainvälistymisen näkökulmasta, unohtamatta kielitaidon kehittymistä.

KUREO RY

Kuopion restonomiopiskelijoiden yhdistys eli KUREO RY on jokaista Kuopiolaista restonomia varten. Yhdistyksen tavoitteena on valvoa opiskelijoiden etua yhdessä opiskelijakunta SAVOTTA:n kanssa. Yhteistyötä tehdään myös Suomen Restonomiliiton SURE ry:n kanssa.