Poimintoja opintojen varrelta
Ensimmäinen syksy restonomin opintoja on takana ja kevätlukukausi on täyttä häkää päällä. Syksy meni opetellessa perusasioita ja opiskelijan arkea, aikataulutusta ja uusia toimintamekanismeja. Kevään lukujärjestys on ollutkin melkoinen sekametelisoppa ja työmäärät tuntuvat moninkertaisilta syksyyn verrattuna, mutta onneksi on myös monia keinoja taklata haasteet ja aikataulutus on niistä ykkönen.
Tälle sivulle kokoan muutamia poimintoja matkan varrelta jotka ovat jääneet mieleen ja tehneet vaikutuksen jollain osa-alueella.

Tallinna 17.04-19.04.2024
Vierailimme Tallinnassa kahden yön verran huhtikuun puolessa välissä koko luokan opintomatkan merkeissä. Matkalla meillä oli ensimmäinen esittely Eckerö linesta laivalla matkalla Tallinnan puolelle. Esittelijänä toimi kaksi laivan henkilökuntaan kuuluvia henkilöitä ja meidän ryhmäämme kierrätti Simopekka Silventola, joka hallinnoi esiintyjiä ja viihdepuolta. Kiersimme laivan ravintolat ja kaupat sekä saimme kuulla tietoa yleisesti koko laivan toiminnasta ja siellä työskentelystä.

Saavuimme Tallinnaan noin viiden jälkeen iltapäivällä ja suuntasimme suoraan hotellille.
Tallinnan puolella ensimmäinen ilta meni osalla ryhmästä seuraavan päivän aktiviteetin, rastikierroksen valmisteluun ja kiertämiseen ennakkoon. Kierros tapahtui vanhassa kaupungissa, jonne oli vajaa kaksi kilometriä matkaa hotelliltamme. Kiersimme vanhaa kaupunkia, joka heräsi uuteen eloon pimeän laskeuduttua kausivalojen loisteessa. Kävimme keskiaikaisessa ravintolassa syömässä ja yllätyimme kun ruokailun yhteyteen kuului esitys henkilökunnan toimesta. Ravintola oli Peppersack ja aivan vanhan kaupungin sydämessä.

Hotellimme Hotel Hestia Europa, sijaitsi puolen kilometrin päässä sataman terminaalista, mikä säästi aikaa huomattavasti. Hotellimme oli keskitasoinen ja iloinen yllätys oli hintaan kuuluva aamusauna, johon huonekaverini kanssa menimme kumpanakin aamuna sen auetessa klo 6:30.
Toinen päivä Tallinnassa sisälsi vierailuja ja omatoimista kiertelyä. Yritysesittely VR teknologian avulla järjestetystä kulttuurikierroksesta sodan ajan Tallinnan kaduille tapahtui klo 11 aikaan ja halukkaat saivat jäädä kierrokselle esittelyn jälkeen. Itse kävin kidutusmuseossa vanhan kaupungin puolella, jonka jälkeen kävimme lounaalla italialaisessa ravintolassa.

Kello 14 oli aika hotelliesittelylle jossa oli kaksi vaihtoehtoa. Valitsin Sdhlösse hotel, keskiaikaisessa rakennuksessa sijaitseva hotelli vanhassa kaupungissa. Hotelli oli upea, 24 huonetta sisältävä tunnelmallinen paikka jossa asiakaspalvelu ja laatu huokui kaikesta. Esittelijänä toimi taas kaksi henkilöä, jotka kierrättivät meitä ensin kellarikerroksen ravintolan ja kokoustilat ja sitten yläkerrosten huoneet. Tämä vierailu teki vaikutuksen ja henkilökunnan omistautumisen työlleen huomasi ja olo oli tervetullut koko vierailun ajan.
Illalla kello 18 meille oli varattu ruokailu Farm- nimisessä ravintolassa, joka myös sijaitsi vanhassa kaupungissa. Kolmen ruokalajin illallinen oli herkullinen ja omakustanteisesti sai juoda alkoholia lisäksi. Itse pysyin vesilinjalla, sillä monien kilometrien kävelypäivien jälkeen jaksaminen oli kortilla.

Lähtöpäivänä meille esittäytyi vielä aamiaisen jälkeen Hotel Hestian työntekijä myynnin puolelta ja kertoi hotellityöstä ja yleisesti hotellitoiminnan mahdollisuuksista ja haasteista.
Tässä vaiheessa luokka oli jo valmis palaamaan kotiin, laivan tax freen kautta tietenkin. Kaiken kaikkiaan matka oli ikimuistoinen, hauska ja raskas, niin kuin reissut kaikkiin kohteisiin, jonne ei kaksi päivää riitä. Tallinna yllätti kulttuurillaan ja monikerroksisella elämyksellään. Voin kuvitella kuinka pikkukujien kätköön jäi vielä paljon selvitettävää ja nautittavaa seuraavia reissuja varten.