Oppimisen taidot:
Oppimisen taidoista mainitsen sen, että olen nopea oppimaan ja osaan hyvin reflektoida sanallisesti oppimistani ja pohdin paljon asioita ja oppimaani monelta kantilta. Pohjana harjoittelujaksolle minulla on koulusta saatu teoriatieto ja harjoittelutunnit, sekä omakohtaista kokemusta liittyen lasten, nuorten ja perheiden hoitotyöhön. Osaan vastaanottaa hyvin palautetta ja hyödyntää sitä oppimiseni kannalta.
Harjoittelujakson tavoitteisiin pyrin pääsemään hakeutumalla monipuolisiin oppimistilanteisiin, joissa pääsen hyödyntämään ja syventämään oppimaani.
Eettinen osaaminen ja ammatillisuus:
Eettisen osaamisen kohdallani katson olevan hyvä. Olen jo työni puolesta tutustunut ja toiminut terveydenhuollon eettisten ohjeiden mukaan, ja jokaisen kohderyhmän kohdalla tutustunut näihin ohjeisiin. Ammatillinen työote ja asiallisuus on tuttua ja toimin näiden mukaan.
Harjoittelujaksolla haluan pohtia ja soveltaa lasten oikeuksia ja näihin liittyviä hoitotyön eettisiä ohjeita, joita harjoittelujakson aikana voi eteen tulla, sekä tunnistaa mahdollisia ristiriitatilanteita ja kuinka niitä voisi rakentavasti käsitellä ja ottaa esille
Työyhteisöosaaminen:
Osaan työskennellä työyhteisöissä ja tunnistan roolini opiskelijana. Olen avoin ja innokas ja otan vastuun omista tekemisistäni. Noudatan työyhteisön sääntöjä ja työaikoja.
Tavoitteena harjoittelujaksolle on tulla hyvin työyhteisöön mukaan. Päästä toiminaan mahdollisuuksien mukaan moniammatillisesti, noudattaa sovittuja sääntöjä ja ohjeita sekä työaikoja ja toimia osana tiimiä ja ottaa vastuuta omista toimistani, sekä osata perustella ne.
Asiakaslähtöisyys:
Asiakaslähtöinen työote ja asiakaslähtöisyys on minusta itselle hoitotyössä yksi tärkeimmistä seikoista ja työskennellessäni pyrin tätä noudattamaan. Koen osaavani toimia asiakkaan oikeuksien ja tämän toiveiden mukaan, erilaiset kulttuurilliset seikat mukaan huomioiden.
Harjoittelun aikana haluankin ottaa työskentelyssäni erityisesti lapsilähtöisyyden, ja lapsien oikeudet huomioon ja tunnistaa työskentelyssäni nämä seikat.
Näyttöön perustuva toiminta ja päätöksen teko:
Minulla on teoria tietoa ja näyttöön perustuvaa tietoa lapsen kasvun vaiheista niin koulun teorian, kuin käytännönkin kautta. Omia lapsia minulla on kolme kappaletta ja lapsen kasvun ja kehityksen seuranta ja jonkin verran käytännön tietoa lasten yleisimmistä sairauksista ja niiden hoidosta. Uskon että osaan hyödyntää oppimaani ja kokemuspohjaista tietoutta asiakastyössä.
Tavoitteisiin pääsemiseksi haluan päästä mahdollisimman monipuolisesti osallistumaan hoitotyöhön ja kartoittaa koko perheen tilanteen lapsen hoitotyön kannalta sekä oppia analysoimaan ja tunnistamaan paremmin mahdollisia terveysongelmia ja uhkia, ja päästä suunnittelemaan lapsen ja perheen hoitotyötä prosessin mukaisesti sekä toteuttaa perheen voimavaralähtöisesti omaa työskentelyäni.
Kliininen hoitotyö:
Kliinisen hoitotyön osuudesta minulla on suoritettuna hyväksytysti lasten lääkelaskut ja kliiniset harjoittelutunnit, joilla on käsitelty lapsen elvytystä ja hoitotoimenpiteitä. Vitaalielintoimintojen mittauksessa osaan ottaa huomioon lapsien ikätason mukaiset arvot ja raportoida näistä asian mukaisesti. Käytännössä erilaisten hoidossa käytettäviä laitteita en sinällään ole päässyt kokeilemaan kuin koululla, mutta nämäkin tuttuja. Otan työskentelyssäni huomioon aseptiikan ja yritän toimia itselleni mahdollisimman ergonomisesti, toki tämä ei aina ihan onnistu.
Tavoitteiden saavuttamiseksi haluaisin toteuttaa lapsen vitaalielintoimintojen tarkkailua ja toteuttaa mahdollisimman monipuolisesti lapsen hoitotyötä ja hoitotyön toimia, sekä ottaa työskentelyssä myös ergonomia huomioon. Vauvojen kanssa työskentelyssä haluaisin päästä seuraamaan/osallistumaan imetysohjaukseen.
Hei Jenni!
Hyvin kirjoitetut lähtötaso ja tavoitteet! Kolmen lapsen äitinä sinulla on hyvin tiedossa, millainen vastasyntynyt on ja kuinka sitä käsitellään. Hyödynnä osaamistasi! Nyt pääset myös syventämään sitä. Tiedät, millainen terveen vastasyntyneen kuuluu olla. Osassa vastasyntyneitä huomataan kuitenkin oireita tai muita merkkejä siitä, ettei kaikki ole kunnossa. Jotkut heistä tarvitsevat erityistä seurantaa tai toimenpiteitä, ja osa siirtyy vastasyntyneiden teho-osastolle. Opettele tunnistamaan näitä merkkejä ja tuo havaintojasi esille ohjaajallesi. Kirjoititkin yhdeksi tavoitteeksesi vitaaliaelintoimintojen mittaamisen, hyvä!
Muista, että perheen kohtaaminen on erityisen tärkeää tässä harjoitteluyksikössä! Aika vastasyntyneen kanssa on erittäin herkkää erityisesti äidille. Empaattinen ja sensitiivinen vuorovaikutus on tärkeää. Lapsivuodeosaston toiminnan keskiössä on vanhempien ohjaus, ja perheen kotona pärjäämisen varmistaminen. Kiinnitä näihin asioihin huomiota, tuo ajatuksiasi ja mahdollisia huolenaiheita esille ohjaajallesi.
Lähtötasosi ja tavoitteesi on hyväksytty. Oikein mukavaa ja antoisaa harjoittelua!
Terkuin ohjaava opesi Heli Varis