Hei tuleva sosiaalialan osaaja!

 

 

Kirjoitamme sinulle terveisemme Savonian Iisalmen kampukselta huhtikuisena perjantaina 2019. Olemme melkein valmiita sosionomeja ja haluamme antaa sinulle pienen kurkistuksen meidän matkastamme.

Aloitimme opintomme jäisenä ja kylmänä tammikuun päivänä vuonna 2016. Olimme tulleet junalla, pyörällä, kaukaa ja läheltä yksin tai yhdessä aloittamaan jännittävää uutta vaihetta elämässämme. Emme tienneet mikä meitä odotti. Pian meille selvisi, että edessämme on paljon tehtävää, haastetta ja uutta opittavaa.

Yhdessä olemme selättäneet haasteet ja tukeneet toisiamme opintiellä. Yhdessä on jaettu ilot, surut ja kullanmurut. Ammatillinen kasvumme ja henkilökohtainen kehittyminen on ollut antoisaa.

SS16KP:n opiskelijat työstämässä yhdessä positiivisen seläntakana puhumisen harjoitusta 12.4.2019

Opintojen aikana olemme huomanneet, kuinka paljon olemme oppineet sosiaalialasta ja omasta itsestämme. Kokonaisvaltainen ihmisen kohtaaminen ja tukeminen läpi elämänkaaren on tullut tutuksi meille.

Jokaisella on ollut opinnoissaan eri tiensä. Olemme saaneet hakeutua sellaisiin ammatillisiin harjoitteluihin, jotka ovat tukeneet ammatillista kasvuamme. Mutta meitä on ohjattu myös astumaan oman mukavuusalueemme ulkopuolelle ja kohtaamaan ennakkoluulomme ja se on kannattanut, sillä olemme oppineet itsestämme uusia puolia ja saaneet mahdollisuuden oppia uutta. Näkökulmamme ovat laajentuneet ja syventyneet.

Varhaiskasvatuksen pedagogisina ammattilaisina ja sosiaalialan arvopohjaa toteuttavina tuomme ennaltaehkäisevää ja lapsi- ja perhekeskeistä näkökulmaa varhaiskasvatuksen eri kentille. Meillä on herkkyyttä huomata lapsi- ja perhetyössä erilaisia asioita ja tätä näkökykyä olemme opinnoissamme kehittäneet.

Palveluohjauksen opinnot ovat antaneet meille laaja-alaisen osaamisen nähdä ihmisen hyvinvointi kokonaisvaltaisesti. Osaamme tukea ihmistä ja hänen läheisiään erilaisissa elämän tilanteissa. Olemme huomanneet kuinka monimuotoinen ja muuttuva suomalainen palvelujärjestelmä lainsäädäntöineen on ja kuinka monipuolista palveluohjaukseen perehtyneen sosionomin työ on.

Näiden vuosien jälkeen olemme havainneet, että vaikka opinnot päättyvät, oppiminen ja itsensä kehittäminen jatkuvat edelleen. Muuttuva aika haastaa meitä jatkuvaan kehittymiseen ja ajan hermolla pysymiseen.

Tuhansien kirjoitettujen sanojen ja reflektointien jälkeen olemme vihdoinkin valmistumassa, vaikka joskus epäilys on ollut mielessä. Olemme valmiita siirtymään eteenpäin ja kannustamme teitä tarttumaan tilaisuuteen ja haastamaan itsenne.

Me pystyimme siihen, myös sinä pystyt.

Ps. Opettajat Kristiina ja Pirjo laittavat terveisiä ja kertovat luottavansa meihin sosiaalialan ammattilaisina.

 

Kannustavin terveisin

 

 

SS16KP (sosionomiopiskelijoiden ryhmä)
lehtorit Kristiina Kukkonen ja Pirjo Turunen

Kirje sinulle sosionomiopinnoista haaveileva tai sosionomiopintojasi suorittava

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *