Auditoriossa esitetty elokuva noidasta ja sen luudalle mahtuvista ystävistä oli vetonaula Savonia-ammattikorkeakoulun Iisalmen kampuksella Lapsi mukaan töihin -päivässä. Koulun henkilökunta oli suunnitellut päivän ohjelmaa, mutta lapset kehittelivät itse lisää ja muun muassa nauhoittivat videolle omia lyhytelokuvia.

Lapsi mukaan töihin -päivässä nautittiin yhdessä aamupala Fazerin ravintolassa, jossa oli myös varattu lapsille pieniä yllätyksiä päivän varrelle. Askartelutuokiossa valmistui useampi joulukortti kampuksen luovassa luokassa, jossa voi harjoitella erilaisia kädentaitoja. Luova luokka on käytössä erityisesti sosionomien opinnoissa, kun he opiskelevat erilaisia toiminnallisia menetelmiä.

Yhteistyöllä tämäkin päivä järjestyi

Elokuvahetki audiotoriossa. Kuva: Heli Walhroos

Pieni lepohetki auditoriossa oli tarpeen, ja yhdessä katsotun elokuvan pääsanomana oli Savonian arvojen mukaisesti yhteisöllisyys, se, että vedetään yhtä köyttä ja onnistutaan missä tahansa. Yhteisöllisyys näkyi myös tässä päivässä useiden työntekijöiden osallistuttua suunnitteluun ja järjestelyihin – ja myös ravintolan henkilökunta oli ihanasti mukana!

Kampuskierroksella tutustuttiin lasten kanssa Savonian koulutusaloihin ja vierailtiin esimerkiksi sairaanhoitajaopiskelijoiden opiskeluympäristössä, Vauvalassa.

Vauvalassa hoidettiin simulaationukkeja. Kuva: Kukka-Maaria Raatikainen

Kyllä mä voisin kuvitella, että opiskelen sairaanhoitajaksi tai kätilöksi, kertoi aidontuntuisia simulaationukkeja Vauvalassa hoitanut Veera Raatikainen, 6 v.

 

Työhön kiinni hartiavoimin

Iltapäiväksi oli suunniteltu yhteisvalmistelua maanantaina pidettävää Avointen ovien tapahtumaa varten. Liikuntasali piti saada edustuskuntoon.

On ollut kiva puhaltaa ilmapalloja, kommentoikin Elias Turunen, 8 v. päivän ohjelmasta.

Uutta oppia on tullut monenlaista, ja olemme myös oppineet huomaamaan toistemme hyviä puolia. Joihinkin uusiin, hyviin työvälineisiin törmäsimme myös.

Mä oon tosi hyvä matikassa, kuvaili Lauri Mönkkönen, 9 v., pidettyään pienemmille osallistujille ex tempore -matikantuntia valkotaululla. Valkotaulu insipiroi kaikkia joko piirtämään, kirjoittamaan tai laskemaan.

Matikantunnin antia. Kuva: Heli Walhroos

Lapsia oli yhteensä tusinan verran ja he olivat iältään 4 kuukaudesta 10 vuoteen. Vanhin lapsista seurasi muita tiiviimmin vanhempansa työpäivää osallistuen jopa labratöihin.

Yhteisen hyvän eteen

Kampukselta löytyi kiinnostavaa kuvattavaa. Kuva: Lauri Mönkkönen

Lapsi mukana töissä -päivään osallistuminen on päivän järjestäjien mielestä tärkeää tässä tehokkuuteen ja kiireeseen uppoutuneessa maailmassa. Liian usein lapsi unohtuu, eikä hänelle tule avattua maailmaa näyttämällä esimerkiksi oman työpaikan hyviä puolia.

Luulen, että he muistavat tämän ikuisesti – tämä on myös kotimaisen ruuantuotannon ja Savonian ennakkomarkkinointia, kommentoi yksi päivän aikuisista, luonnonvara-alan yliopettaja Heli Wahlroos.

Aikuisetkin pääsivät pelaamaan. Kuvassa Inka ja Kukka-Maaria. Kuva: Lauri Mönkkönen

Ja meille tämä oli virkistävää vaihtelua normiduunipäivään, mutta mielellään vaan kerran vuodessa, nauroi Heli.

Äitiyslomalta päivään osallistumaan tullut TKI-asiantuntija Inka Nykänen piti myös merkittävänä sitä, että päivässä on mahdollisuus näyttää todellisuudessa, mitä äiti tekee päivän aikana.

Lapset sitä aina kyselevät, ja onhan tämä myös tilaisuus saada nähdä työkavereita, Nykänen totesi.

 

 

Kirjoittajat:

Lauri Mönkkönen
3. luokan oppilas
Partalan koulu

Kukka-Maaria Raatikainen
suomen kielen ja viestinnän lehtori

 

Lue lisää valtakunnallisesta Lapsi mukaan töihin -päivästä.

Lapset mukana töissä, iloiten ja riemuiten!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *