Savonian Iisalmen sosionomitiimin ehdotus Ihanien Ipanoiden Iisalmi 130 v. on ehdolla Iisalmen kaupungin 130-vuotisjuhlakilpailussa.

Kilpailussa mukana oleva ehdotuksemme mukaan sosionomi- ja hyvinvointikoordinaattori-opiskelijaryhmät jalkautuvat päiväkoteihin sekä kouluihin keräämään tarinoita lapsuudesta Iisalmessa syksyllä 2021.

Tarinoita kerätään isovanhempien tai iäkkäämpien ihmisten Iisalmesta teemalla ”Millaista lapsuus/perheiden arki oli Iisalmessa 130 vuotta aiemmin?”. Lapsia innostetaan myös kertomaan millaista elämä on tällä hetkellä Iisalmessa.

Hyödynnämme tapahtumassa digitaalista tarinankerrontaa (lähde: Maailmankoulu), joka yhdistää kulttuuriperinteen näkökulmasta tärkeän tarinankerrontataidon ja tieto- ja viestintäteknologian keinot.

Menetelmän avulla luodaan kertomuksia, joissa yhdistellään omaa puhetta, visuaalista materiaalia (valokuvia, piirroksia) ja esimerkiksi musiikkia. Lopputuloksena on noin 2-5 minuuttisia digitaalisia esityksiä, jotka tulevat kaikkien nähtäville.   

Äänestä Savonian Ihanien Ipanoiden Iisalmi 130 v -ehdotusta!

Kansalaiset saavat päättää, mitkä kilpailussa mukana olevista ehdokkaista saavat rahoituksen. Voit äänestää meitä sivulla: www.iisalmi.fi/juhlavuosi. Saat äänestää myös muiden kuin lasten ja perheiden teemoista samassa äänestyksessä, jossa on luvassa myös pieniä palkintoja arvontaan yhteystietonsa luovuttaneille.

Äänestysaika on 15.9. – 15.10.2020.

Kirjoittajat

Pirjo Turunen
sosiaalialan yliopettaja

Kukka-Maaria Raatikainen
suomen kielen ja viestinnän lehtori

Savonian sosiaaliala mukana Iisalmen juhlavuoden kilpailussa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *