Ensimmäinen askel palveluiden markkinointiin somessa on luoda yrityksen nettisivut. Kaksi suosituinta tapaa on joko luoda Facebookkiin sivu tai luoda sivusto esimerkiksi johonkin blogi- tai nettisivualustaan. Parhaiten nämä tietysti toimivat yhdessä! Esittelet yritystäsi ja ajankohtaisia asioita nettisivuillasi / blogisivustolla ja jaat sen jälkeen päivityksen sosiaasessa mediassa, kuten Facebookissa, Twitterissä, LinkedInissä. Muista laittaa sivustosi osoite myös käyntikorttiisi ja sähköpostisi allekirjoitukseen. Näin alkaa somemarkkinointi asiat olemaan tolallaan.

Esimerkiksi tämä soteyrittäjäntyökalupakki -sivusto on tehty WordPress-blogialustalle ja se on käyttäjälle ilmainen, kuten oikeastaan kaikki blogialustat. Maksulliseksi ne muuttuvat, jos haluat lisätoimintoja tai tietyn osoitteen sivustollesi. Mutta alussa pärjää erinomaisesti ilmaisversioilla. Myös Facebook on toistaiseksi ilmainen.

SINÄ KYLLÄ OSAAT! – Mutta mistä lähteä liikkeelle?

Useimmat alustat ohjaavat käyttäjää tai niissä on ohjevideo. Youtube -palvelussa on paljon tutoriaalivideoita, joista löydät ratkaisut ongelmiisi.

WORDPRESS -blogialusta

Mikael Jukarainen on tehnyt hyvän tietopaketin blogin perustamisesta. Se löytyy TÄSTÄ.

Myös TÄÄLTÄ löydät ohjeet WordPress -sivuston perustamiseen.

BLOGGER -blogialusta

TÄSTÄ löytyy todella hyvä opastus googlen Blogger -alustan käyttöön, joka on siis täysin ilmainen ja yksi käytetyimmistä. Mitä jos aloittaisit tällä!

NETTISIVU -alustoja  – tämän helpommaksi ei kotisivun perustaminen voi enää mennä. Et tarvitse tietotekniikan osaamista. Kokeile rohkeasti!

TÄSTÄ löydät esittelyn ilmaisista kotisivu-alustoista. Suosituimmat tällä hetkellä ovat Webnode ja WIX. Ja vielä yksi kokeilemisen arvoinen Simplesite , kuten nimikin sanoo – yksinkertaista!