ERDI-projektin teemaviikko järjestettiin Nitrassa Slovakiassa 9.-12.10.2017. Savonian ERASMUS-partneriyliopisto  Slovenská poľnohospodárska univerzita (SUA) vietti samalla viikolla 65-vuotispäiväänsä kooten paikalle väkeä ympäri Eurooppaa. Savonialaisista Hilkka Kämäräinen ja Hannu Viitala osallistuivat ERDIn työkokoukseen. Projektin nimi tulee sanoista Empowering Regional Development and Innovations ja ERASMUS+ KA2-lippulaivaprojekteihin kuuluva ERDI kestää vielä reilun vuoden. Odotukset tuloksista ovat siis korkealla. Vuorossa oli neljäs teemaviikko, jossa tarkasteltiin kaikkien työpakettien etenemistä ja tehtiin suunnitelmaa jatkotoimista. Erityisesti eOppimisen ja tulosten levityksen edistäminen, biotalouden uudenlaisten liiketoimintamallien kehittäminen sekä työelämäkumppaneiden tiiviimpi kytkeminen opetussuunnitelmatyöhön olivat keskustelujen aiheina.

Eleonora Marisovan tervetulotoivotusten jälkeen kukin osallistuja esitteli omaa toimintaansa lyhyesti ja odotukset projektin viimeiselle vuodelle. Työpajassa opetussuunnitelman ja eOppimisen kehittämisestä Hannu Viitala esitteli valmiin suunnitelman ERDIn digitalisoimiseksi.

 

 

 

 

 

 

 

 

Vuoden 2018 ERDI moduulit järjestetään Joensuussa. Toisella kierroksella Kareliassa voidaan tehokkaasti kehittää edellisen kierroksen toteutusta. ERDIn tavoitteena on kehittää myös osallistuvia organisaatioita, joten korkeakoulujen tulee panostaa jatkossa omiin ERDI-toteutuksiin. Pertti Laitinen ja Keijo Koskinen Kareliasta esittelivät 1. moduulin toteutuksen, jonka he olivat toteuttaneet PBL- ja projektioppimisen menetelmillä. Todettiin, että tämä hyvä malli lanseerataan muihinkin ERDI-kursseihin eli kehitetään niitä tavoitteena flipped learning toteutus kaikissa ERDI-kursseissa.


Kuvassa etualalla unkarilaiset osallistujat ja projektin vetäjä Liisa Timonen sekä osa slovakialaisten Erdi-timistä (takana).

Tiistaina Digital learning tools -työpajassa etsittiin konkreettisia esimerkkejä opetusvideoiden aiheista sekä ERDI-kurssien digitalisoinnista. Lisäksi haettiin konkretiaa moduulien linkittämiseen toisiinsa. Työpajan tulokset koottiin ERDI digitalization Padlettiin. Tiistaina SUAn 65-vuotispäivän Suomen edustajana juhlatilaisuuteen osallistui Karelia-ammattikorkeakoulun rehtori Petri Raivo. Illalla suomalaisten tiimi täydentyi työelämäkumppaneilla, kun ProAgrian Marjatta Räsänen, Annan Liimatainen ja Marja Pulkkinen liittyivät joukkoon. Suomalaiset ja kanadalaiset majoittuivat samaan viehättävään hotelliin, jonka nimi (pieni kultainen avain) näkyi myös sisustuksessa https://www.zlatyklucik.sk/en/

Keskiviikkona suomalaisten työelämäkumppaneiden ohella tuli lisää väkeä oli Tsekistä ja Slovakiasta.   Mm. ProAgria Pohjois-Savon Marjatta Räsänen kertoi erilaisista biotalouden ratkaisuista ja uusista liiketoimintamahdollisuuksista. Eleonora ja Marcela Chreneková esittelivät WP6 Business Models  –kokonaisuudessa toteutetun esimerkkiyritysten haastatteluiden tulokset ja yhteenvedon. Parhaita malleja hyödynnetään tulevassa ERDI-toteutuksessa.

Iltaohjelmaan kuului Nitran linnassa järjestetty opastettu kierros ja illallinen Mojmirovce wine companyn viinikellarissa, jonka jälkeen maisteltiin yrityksen tuotteita.

Torstaiaamuna Hannu matkusti Zvoleniin suunnittelemaan tulevaa Erasmus+ projektia. Hilkka osallistui Savonian edustajana Erdin ohjausryhmän kokoukseen. Tärkeä oppi kaikkeen projektitoimintaan: rahoittajan näkökulmasta toimenpiteitä ei ole tehty ellei niitä ole dokumentoitu!

Torstaina tutustuttiin SUA:n yhteydessä olevaan AgroBioTech tutkimuskeskukseen. Posterinäyttelyn ohella oli  monenlaista toimintaan liittyvää välineistöä, valokuvia ja materiaaleja. Elintarvikkeiden tuotekehitystilat sisälsivät mm. pienpanimon ja viinitasting-tilan sekä kuluttajatutkimusvälineistöä.

Lucia Grešová esitteli tutkimuskeskusta ja mm. pienpanimoa

Torstaista perjantaihin yövyttiin Bratislavassa  Blue Grani –hotellissa  ja perjantaina matkattiin monivaiheisesti bussilla, lentokoneella ja henkilöautolla  takaisin Iisalmeen ja Vieremälle.

Slovakian terveisin,
Hilkka Kämäräinen

Erdi – Digitalisaatiota ja disseminaatiota

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *