Hei, Olen Janni Mönkkönen, 24-vuotias Savonian kolmannen vuoden suuhygienistiopiskelija ja Pallokissojen edustusjoukkueen toppari. Olen syntyperäinen savolainen ja asunut lapsuuteni sekä nuoruuteni Kurkimäessä, Kuopion eteläisessä kylässä. Jalkapallon pelaamisen aloitin 8-vuotiaana käydessäni Kurkimäen alakoulua. Tämän jälkeen siirryin yläkouluun liikuntaluokalle Hatsalaan, josta tieni vei urheilulinjalle Kuopion klassilliseen lukioon. Ylioppilaaksi valmistuin keväällä 2013 ja aloitin opintoni Savoniassa syksyllä 2014. Tälle pelikaudelle sain kunnian toimia Savonian kummipelaajana, mutta kuinka opintojen ja urheilun yhdistäminen onnistuukaan täällä Kuopiossa?

Mielestäni melko hyvin. Liikuntaluokalla yläkoulun käydessäni liikunta oli yksi valinnaisista aineista, jolloin liikuntatunteja oli tavallista enemmän. Lukiossa urheilulinjalla meille järjestettiin kolme kertaa viikossa aamuharjoitukset, jotka olivat lajiharjoittelua. Lisäksi mahdolliset urheilun takia tulevat poissaolot järjestyivät sovitusti etäopiskeluna. Korkeakouluun siirtyessäni aamuharjoitukset jäivät pois omasta tahdostani. Olisin voinut hakea Pohjois-Savon urheiluakatemiaan, jolloin myös aamuharjoittelu olisi ollut mahdollista ainakin silloin tällöin. Halusin kuitenkin panostaa opiskeluun. Savonian tukea opintojen ja urheilun yhdistämiseen olen saanut esimerkiksi opintoihini kuuluvien työharjoittelujen aikataulutuksessa ja harjoittelupaikan järjestymisessä täällä Kuopiossa, jotta voin pelata samalla täysipainoisesti.

Koen, että asioiden järjestyminen on hyvin pitkälti kiinni omasta aktiivisuudesta ja etukäteen tehtävästä suunnitelmasta. Joten eikun vaan rohkeasti tuumasta toimeen, opintojen ja urheilun yhdistäminen on mahdollista, kunhan muistaa itse olla oma-aloitteinen. Mutta nyt, kirmatkaamme yhdessä kesälomille koulujenpenkeiltä; muistetaan huilata ja nauttia kesästä!

Minä ja koko Pallokissat – joukkue toivotamme kaikki tervetulleiksi kannustamaan ja katsomaan pelejämme!

”Kissan kynnet jättää jäljen sydämeen”

Kirjoittanut:

Janni Mönkkönen

Keväinen tervehdys Savonian kummipelaajalta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *