Hei, olen 22-vuotias rakennusinsinöörin alku. Opiskelen toista vuotta Savonia-ammattikorkeakoulussa, jossa tavoitteena on valmistua insinööriksi kahden vuoden kuluttua. Tässä kirjoituksessa kerron teille hieman opiskelujen ja kilpaurheilun yhdistämisestä, koska pelaan myös 1-sarjassa lentopalloa Maaningan Mahdin joukkueessa. Maaningan Mahdin asussa saan edustaa niin joukkuettani, kuin opinahjoani, kiitos Savonian ja Mahdin yhteistyön. Molemmista logoista tunnen ylpeyttä ja kannan niitä ympäri maata esitellen savolaisuuden ilosanomaa.

Opiskelun ja urheilun yhteensovittaminen on välillä raskasta, mutta tekulla onneksi on aika vähän läsnäolopakkoa, joten opiskelu joustaa ajallisesti. Tätä ei saa tajuta väärin, aika on kuitenkin laitettava opiskeluun, sen ajan löytäminen vain jää silloin enemmän omalle vastuulle. Urheilun ja opiskelun yhdistäminen vaatii asioiden järjestelyä ja priorisointia. Jos opiskelusta on taukoa yli tunti, on se usein käytetty Opistotien kuntosalilla rautaa kolistellen ja hikoillen. Myös opiskelun sosiaalinen puoli kärsii vääjäämättä, kun illat ja viikonloput ovat pääsääntöisesti kiinni lentopallon parissa, ei tee mieli lähteä enää opiskelijabileisiin, kun tulee kello 23 Maaningalta kotiin ja Wilmasta löytää 8.15 alkavan betonirakenteiden kurssin.

Opiskelu ja urheilu myös tasapainottavat toisiaan hyvin, insinöörin työ on hyvin pitkälti istumista ruudun ääressä, joten pään nollaus punttisalilla tai palloja väistellen tekee loppuillasta paljon virkeämmän ja miellyttävämmän.

Vaikka välillä on raskasta, en vaihtaisi näitä pois, koska viihdyn hyvin, Kuopiossa, Savonialla ja Mahdissa.

Kirjoittanut:

Tommi Silventoinen #13

Kohti insinöörin tutkintoa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *