Kuinka yhdistää koulunkäynti ja liikuntaharrastus? Jääkö koulun ohella aikaa harrastaa, vai meneekö kaikki aika opiskeluun? Nämä ovat asioita joita miettii varmasti moni kouluun hakemista suunnitteleva urheilija. Koulutuksen jonka valitset ja lajin jota harrastat ovat oltava sellaisia jotka kiinnostavat sinua oikeasti. Tärkeintä on löytää tasapaino urheilun ja opiskelun välille.

Omat rakennustekniikan opintoni aloitin Savonian Opistotien kampuksella syyskuussa 2016. Samaan aikaan illat menivät treenaten Kuopio Steelersin riveissä. Heti ensimmäisillä viikoilla huomasin, että on tärkeää osata asettaa itselleen tavoitteita. Opiskelussa se tarkoitti arvosanatavoitteita ja treenaamisessa itsensä kehittämistä urheilijana.

Onnistumisen tunteet lisäävät motivaatiota joka on tärkeää niin opiskelussa kuin urheilussakin. Opintojeni alkuvaiheessa omalla kohdallani vaikeinta oli sovittaa päivät siten, että vapaa-ajalla treenaamisen ohella aikaa jäi myös kotona kotitehtävien tekemiselle sekä asioiden kertaamiselle.

Opistotien kampukselta löytyy erittäin edullinen kuntosali jonka vuoksi pystyn treenaamaan myös koulussa hyppytunneilla. Pitkälle suunnitellut koulun lukujärjestykset sekä joukkueen treeniaikataulut mahdollistavat oman aikatauluni suunnittelun. Olen huomannut, että urheilu vaikuttaa positiivisesti koulussa jaksamiseen ja keskittymiskykyyn. Treenaaminen on mielestäni myös hyvä tapa päästä nollaamaan ajatuksiaan opiskelusta etenkin silloin kun pitää harrastamastaan lajista. Opiskelu taas antaa vastapainoa urheilulle. Mielestäni insinööriopiskelut ja urheilun pystyy yhdistämään hyvin, kunhan löytää riittävästi motivaatiota sekä oma asenne on kohdallaan.

Tätä tekstiä kirjoittaessani ensimmäinen opiskeluvuoteni Tekulla on tullut päätökseen ja kaiken energian suuntaan nyt treenaamiseen sekä kolmen viikon päästä alkavaan jenkkifutiskauteen. Opintoni jatkuvat taas ensi syyskuussa ja joukkueemme tavoitteena on voittaa ykkösdivisioonan mestaruus tänä kesänä.

Kirjoittanut:

Herkko Nykänen

Savonian opiskelija ja Steelersin edustusjoukkueen pelaaja

Tasapainoa opintojen ja urheilun välillä

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *