Moikka! Olen Juuli Help, toisen vuoden sairaanhoitajaopiskelija Iisalmesta. Lentopallo on ollut osa elämääni aina, tällä hetkellä valmennan Kiuruveden LuomuWolleyn C-tyttöjä opintojeni ohella.

Ensikosketukseni palloon sain varmasti jo melkein heti syntymäni jälkeen ja isäni mukana olen kulkenut liikuntahallilla pienestä pitäen. Itse aloitin lajin harrastamisen vasta 14-vuotiaana, sillä pienen kylän ongelmana oli ettei ikäisilleni ollut joukkuetta. Junnusarjojen jälkeen siirryin pelaamaan naisten kakkossarjaan, jossa olen pelannut keskitorjujana viime kaudelle saakka. Kaksi vuotta takaperin aloitin myös valmentamaan lajin junioreita.

Viimeisin vuosi olikin hyvin hektinen, sillä olin juuri aloittanut sairaanhoitajaopintoni ja lisäksi pelasin itse ja valmensin lentopallossa. Hengissä selvittiin, mutta ajankäyttö oli suunniteltava tarkasti ja ylimääräisistä asioista oli karsittava. Esimerkiksi pelimatkoilla minulla oli lähes poikkeuksetta tenttikirjat tai läppäri mukana ja pelikaveritkin saivat kuulla oman osansa tenttimateriaaleista. Koen kuitenkin ettei opiskeluni ole kärsineet millään lailla, harrastaessa koulujutut unohtuvat ja se on ollut minun tapani rentoutua. 😊

Viime kesänä tein päätöksen jatkaa junioreiden valmennusta, mutta pitää itse pelaamisesta välivuoden. Koen, että valmennuksen ja opintojen yhdistäminen onnistuu suhteellisen hyvin. Esimerkiksi harjoitteluissani olen voinut vaikuttaa työaikatauluihini, jolloin olen päässyt lähtemään turnausmatkoille ja iltaisin vetämään harjoituksia. Meidän valmennustiimiin kuuluu itseni lisäksi myös kolme muuta henkilöä, joten tarpeen vaatiessa esteiden tullessa aina joku meistä pääsee vetämään treenit.

Pystyn kokemuksella sanomaan, että harrastamisen ja opiskelun yhdistäminen on mahdollista! Eikä se välttämättä tarkoita minuuttiaikataulua arjessa, kunhan vain suunnittelee asiat etukäteen. Lisäksi on löydyttävä riittävästi omaa motivaatiota ja kiinnitettävä huomiota omaan hyvinvointiinsa jokaisella osa-alueella.

LuomuWolleyn C-tyttöjen joukkue toivottaa kaikille hyvää loppuvuotta!

Kirjoittanut:
Juuli Help

Lentopallo osana elämää

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *