Helmikuussa oli jännät hetket parikymppisillä judokoilla Iisalmessa. Judokat ympäri Suomea osallistuivat Iisalmessa pidettyihin SM-kisoihin, joissa myös Savonia-amk oli sponsorina. Savonian ja monien muiden yritysten lahjoitukset olivat olennaiset kisojen onnistumisessa.

Panostus kannatti, koska isännille eli Iisalmen judoseuralle kirjattiin kisoista kaksi mitalia. Henri Kaatrasalo otti pronssia U18 – 60-kiloisissa ja Sergey Klimenok sai samanvärisen mitalin -55-kiloisissa.

Iisalmen judoseuran Henri Kaatrasalo taisteli SM-kisoissa pronssille.

Myös talkootyöläiset tekivät ison työn kisojen aikana kahviossa ja tilojen järjestelyissä. Savonialaisia paikalla oli ahkeroimassa useampia. Myös savonialaisten lapset valjastettiin työhön: pikkujudokat saivat saattaa urheilijat tatamille. Se oli kunniatehtävä. – Olihan se vähän jännittävää, mutta alkoi tuntua mukavalta kun siinä oli vähän aikaa, kommentoi Elias (kuvassa alla). – Pääsin taluttamaan montaa voittajaa!

Yliopettaja Heli Wahlroosin poika Elias urakoi saattopuuhissa useamman tunnin ajan. Pikkujudokat saattelivat isommat kamppailemaan.

Savonia saatteli nopeimman ipponin lauantaina tehneet judokat rentoutumaan omalla palkinnollaan, joka sisälsi leffalippuja ja pientä purtavaa.

Savonia-amk kannustaa myös henkilöstöään ja opiskelijoitaan muistamaan omasta hyvinvoinnista huolehtimisen. Esimerkiksi judo on hyvä harrastus, jossa saa liikuntaa sekä oppii tuntemaan omat sisäiset vahvuutensa. Vahvuutta ja sinnikkyyttä tarvitaan myös opiskeluissa ja työelämässä. Jokainen löytää kyllä oman tapansa hyvinvoinnistaan huolehtimiseen, oli se sitten judo tai esimerkiksi jokin Sykettä-palveluista.

Nopeimman ipponin lauantaina tehnyt naistensarjalainen palkittiin Savonian rentoutumissetin sisältävällä kassilla. Palkitsijana lehtori Kukka-Maaria Raatikainen.
Myös nopeimman ipponin lauantaina tehnyt miestensarjalainen palkittiin Savonian rentoutumissetin sisältävällä kassilla.

Lisää kisatunnelmia voit katsoa kuvista ja Iisalmen judoseuran sivuilta:
https://photos.app.goo.gl/2VqZnSz4JBfmdFL4A
https://www.iisalmenjudoseura.fi/

Katso lisää korkeakoulujen liikuntapalveluista:
https://sykettä.fi/

 

Kuvat:
Kai Jäderholm
KJ Studio

Teksti:
Kukka-Maaria Raatikainen
suomen kielen ja viestinnän lehtori
Savonia-ammattikorkeakoulu

Savonia mukana judon nuorten SM-kisoissa helmikuussa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *