HitTek – Teknologiamuutos hitsaavassa teollisuudessa

Kirjoittaja Harri Komulainen.

Suomen teknologiateollisuus on tilanteessa, missä uuden työvoiman tarve on arvion mukaan vuoteen 2021 mennessä yli 53 000. Osaavia hitsaajia ja hitsauksen toimihenkilöitä etsitään koko ajan edistämään teollisuuden kasvua. ​Alalle on tunnistettu valtakunnallisesti merkittävä osaajapula, johon nyt viimeistään pitää pystyä vaikuttamaan.

Suomi ei ole kärkimaita teollisuuden digitalisaatiossa ja osaaminen karkaa yhä enemmän muualle. Suomen vahva osaaminen teknologioiden kehityksessä sekä tuotannon laadussa ovat kuitenkin avaintekijöitä ja siten myös tuotanto voi olla Suomessa kilpailukykyistä. Automaatiotason nostaminen, osaamisen lisääminen ja tuotannon toimintojen tehostaminen uusilla digitaalisilla ratkaisuilla ovat tärkeä keino vastata teollisuuden työvoiman tarpeeseen ja kilpailukyvyn vahvistamiseen.​

Teknologioiden vaatima muutos toiminnassa tulee ottaa huomioon niin tuotekehityksessä, tuotannon suunnittelussa kuin valmistuksessakin. Tämä on tärkeää, että uusien teknologioiden potentiaali otetaan käyttöön koko laajuudessaan ja yrityksen sisäiset toiminnot tukevat prosessia. Näin voidaan lisätä tuottavuutta, varmistaa kilpailukyvyn kasvu ja mahdollistaa liiketoiminnan kehittymisen kansallisesti ja globaaleilla markkinoilla.

HitTek -hankkeen taustalla on koko ajan kiihtyvä teknologiakehitys ja -muutos, joten tällä luodaan yrityksille kilpailukykyä uusia teknologioita ja ratkaisumalleja hyödyntämällä.

Hankkeen tukemana olemme toteuttaneet menestyksekkäästi webinaarisarjoja, joista mainittakoon mm. Tekoälyn hyödyntäminen liiketoiminnassa ja Tuotannon hienokuormitus.

Lisäksi hankkeessa mukana olevissa yrityksissä olemme keskittyneet yrityskohtaisiin kehittämishankkeisiin, joista mainittakoon

  • tuotannon hienokuormituksen tarkentaminen,
  • tuotteiden robottihitsattavuuden kehittäminen,
  • robotisoinnin etäohjelmointi,
  • tuotantosolujen LEAN layout suunnittelu ja
  • ERP / toiminnanohjausprosessin kehitysprojektin tukeminen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *