+358 44 785 7007 energiatutkimus@savonia.fi

Energiatutkimuskeskuksen säilytysratkaisujen uusinta ja layout muutos

Industria Center Oy asentamassa uutta kompressoria kuva Atro Luukkonen

Energiatutkimuskeskus on saanut uutta ilmettä syksyn aikana säilytysratkaisujen uusimisen johdosta. Vanhat puiset säilytysratkaisut ja tasot korvattiin metallisilla, jolloin saatiin kestävyyden lisäksi vähennettyä Energiatutkimuskeskuksen palokuormaa.

Säilytysratkaisuiksi valittiin 2 kpl vetolaatikollisia työkaluvaunuja, 2 kpl avoimia vaunuja ja yksi kaappi painoa kestävillä hyllyillä. Säilytysratkaisun toimitti Kimmon Kone Oy.

Tilan muunneltavuus kehittyi liikuteltavien vaunujen ansiosta ja nyt tilaa pystytään helposti muokkaamaan erilaisten tarpeitten mukaan. Metallikaappi lisäsi painavimpien komponenttien säilytystä energiatutkimuskeskuksella ja tuoden usein tarvittavat komponentit lähelle työskentelypistettä.
Säilytysratkaisujen uusinta viimeisteltiin tekemällä inventaario ja järjestelemällä komponentit oikeille paikoilleen. Jatkossa erilaisten putkisto-osien, liittimien yms. löytyminen helpottuu, kun komponenttien säilytyspaikat ovat hyvin merkitty.

Energiatutkimuskeskuksen uudet säilytysratkaisut. Kuva Ville Kainulainen
Energiatutkimuskeskuksen uudet säilytysratkaisut. Kuva: Ville Kainulainen.

Säilytysratkaisujen uusinnan tuloksena saavutettiin työskentelytehokkuuden, tilan muunneltavuuden, työskentely-ympäristön siisteyden ja turvallisuuden parannus.

Syksyllä energiatutkimuskeskuksella on tapahtunut myös layout muutos kompressorin osalta. Vanha kompressori tuli tiensä päähän ja kompressorin uusinnan yhteydessä päätettiin päivittää myös kompressorin sijainti energiatutkimuskeskuksella.

Vanha kompressori oli sijoitettu valvomon yläpuolelle 2. kerrokseen, jolloin se tuotti valvomoon paljon melusaastetta, joka häiritsi työskentelyä valvomossa. Uusi kompressori sijoitettiin 1. kerrokseen erilliseen huoneeseen, jolloin melusaaste muissa tiloissa väheni. Lisäksi kompressorin huollettavuus parani huomattavasti, kun laite on liikuteltavissa pumppukärryillä.

Kompressorin sijoituspaikan muutos vaati myös paineilmarunkolinjaan muutoksen sillä huoneeseen ei tullut paineilmarunkolinjaa. Uuden runkolinjan osuus toteutettiin isommalla putkella, jolloin linja itsessään toimii myös paineakkuna.

Uudeksi kompressoriksi valittiin Atlas Copco ja kompressorin toimitti Industria Center Oy. Artikkelin kuvassa Industria Center Oy asentamassa uutta kompressoria (kuva: Atro Luukkonen).

Atro Luukkonen
Testausinsinööri
Savonia-ammattikorkeakoulu

Kuvat: Ville Kainulainen ja Atro Luukkonen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.