+358 44 785 7007 energiatutkimus@savonia.fi

Mitä poweria?

Varkaus kuuluu Suomen suurimpaan ja kansainvälisesti merkittävään energia-alan poltto- ja lämmönsiirtoteknologioihin keskittyvään klusteriin. Savonia-ammattikorkeakoulun Varkauden kampus on kompaktin kokoinen kampus, jossa suurin osa opiskelijoista opiskelee energiatekniikan AMK-insinööreiksi, joko päiväopetuksessa tai monimuoto-opetuksessa. Ammattikorkeakoulun opiskelijoiden lisäksi kampuksella toimii Lappeenrannan teknillisen yliopiston energiatekniikan tutkimusyksikkö. Kampuksella voi kohdata myös lukiolaisia ja ammatillisen oppilaitoksen opiskelijoita.

Kampuksella toimivan Energiatutkimuskeskuksen tavoitteena on täydentää Varkauden seudun asiantuntijuutta energiatekniikan osaamisalueella ja tarjota palveluita yrityksille Suomessa ja kansainvälisesti. Tutkimusympäristöä käytetään myös energiatekniikan perusopetuksessa opetusympäristönä ja sitä täydentävät energiatekniikan analyysilaboratorion nykyaikaiset mittaus- ja analysointilaitteet.

Ainutlaatuinen opiskeluympäristömme mahdollistaa monipuolisen yhteistyön oppilaitosten kesken sekä rakentaa entistä vahvempaa yhteistyötä työelämän ja yritysten välille.

Varkauden kaupunki otti markkinoinnissaan käyttöön Warkaus-nimen ja sieltä se putkahti mukaan tämän blogin nimeen. Blogissa on tarkoitus seurata kampuksen elämää opiskelijoiden, opetuksen ja tki-toiminnan näkökulmista. Sivustolla julkaistaan myös säännöllisin väliajoin tietoja ja tuloksia energiatekniikan hankkeista, ja kerrotaan energiatekniikan koulutuksen  uusia tuulia.

Blogin toimituskunta:

Esa Jääskeläinen
Tutkimus- ja  kehityspäällikkö
Savonia-ammattikorkeakoulu

Markku Huhtinen
Koulutusvastuupäällikkö
Savonia-ammattikorkeakoulu

Lisätietoja Varkauden energiatekniikasta:
Energiatekniikan tutkinto-ohjelmamonimuotototeutuksen esite, päivätoteutuksen esite ja valintatapojen esite
Facebook ja Instagram Savonia-ammattikorkeakoulu, Varkauden kampuksen tilit
Energiatutkimuskeskus
”Energiatutkimuskeskusta luomassa” Tutkimuskeskuksen rakentamisesta kertova blogi
Instagram Energiatutkimuskeskuksen tili
Varkauden kampuksen yhteystiedot

 

Tästä blogin etusivulle.