Dive Through Cyber Tsunami -virtuaalimuotinäytös sukeltaa pintaa syvemmälle

Kansainvälinen digitaalisen muodin yhteistyöprojekti Igla Designin kanssa 30.11.2020 (International Digital Fashion Collaboration Project with Igla Design) 

Muodin opiskelijat Jenni Kemppainen, Hanna Ahokas, Irina Kauppinen ja Iida Pitkänen sukelsivat virtuaalisen muodin maailmaan näytösvideollaan Dive Through Cyber Tsunami. Tulevaisuuden muodin osaajat toivat teoksensa osaksi digitaalista muotinäytöstä Admiralty Needle Young Designers Contest –tapahtumassa, jonka Igla Design järjestää vuosittain Pietarissa. Tapahtuma kerää yhteen ja tuo esille uusia nuoria suunnittelijoita muotialalta kansainvälisesti. Muotinäytös toteutettiin yhteistyössä St. Petersburg State University of Industrial Technology and Design (Igla Design) kanssa. Savonia Muotoilu on useana vuonna osallistunut avajaisnäytökseen, mutta nyt ensimmäistä kertaa virtuaalisella 3D-mallinnusta hyödyntävällä teoksella.

Digital Fashion Meets Avantgarde

Kansainväliseen virtuaalimuotinäytökseen osallistuminen oli ainutlaatuinen tilaisuus. Meillä oli mahdollisuus syventää tietämystämme erilaisten digitaalisten työkalujen yhdistämisestä osana prosessia ja olemme kiinnostuneita oppimaan 3D-muodista vielä lisää. Projekti avasi silmämme digitaalisille mahdollisuuksille, joita voimme suunnittelijoina hyödyntää tulevaisuudessa. -muodin opiskelijat kertovat.

Dive Through  Cyber Tsunami  -teoksen suunnittelun lähtökohtana ja inspiraationa toimi DNA sekä meren eliöt, yhdistettynä avantgarde -muotiin. Näytös koostuu neljästä asusta, jotka kaikki kertovat omaa ainutlaatuista tarinaansa. Asujen 3D-mallinnus ja animointi toteutettiin käyttäen CLO3D -mallinnusohjelmistoa. 

3D-mallintaminen mahdollistaa tehokkaan tuotekehityksen

Opiskelijat kertovat että 3D-mallinnus mahdollistaa vaatteiden värien, muotojen ja materiaalien suunnittelun, visualisoinnin sekä muokkaamisen helposti ja resurssiviisaasti ilman suurien kaavamuutosten tai useiden mallikappaleiden ompelua. Virtuaalimuotisuunnittelun avulla tuotteita voidaan tehdä paremmin myös tilaustyönä: bodyskannauksella ja avatarilla asiakkaan mitat saadaan heti ja sovitus voidaan tehdä virtuaalisesti. 

Digital Fashion: Hanna Ahokas, Irina Kauppinen, Jenni Kemppainen ja Ida Pitkänen 2020

Digital & Circular Fashion House -hanke polkaistiin käyntiin kick-off-tapahtumassa 17.2.2021. Opiskelijoiden 3D-virtuaalimuotinäytös sai samalla Suomen ensiesityksen. Tämän videon kautta Savonia ja taitavat opiskelijat saavat kansainvälistä näkyvyyttä digitaalisen muodin osaamisellaan.

Videon tekijöiden yhteystiedot: Hanna Ahokas, hanna.ahokas@edu.savonia.fi, Irina Kauppinen, irina.kauppinen@edu.savonia.fi, Jenni Kemppainen, jenni.kemppainen@edu.savonia.fi ja Iida Pitkänen, iida.pitkanen@edu.savonia.fi, @savonia_fashion @savoniadesigners @savoniamuotoilu @savonia_amk  @digitalcircularfashion @igladesign

@savonia_fashion @savoniadesigners @savoniamuotoilu @savonia_amk  @digitalcircularfashion #sustainabledevelopment #kestäväkehitys #virtuaalimuoti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *