Tietoja minusta

Esittely

Olen vuonna 1991 syntynyt nainen Kuopiosta. Asun miesystäväni kanssa Pirtin kaupunginosassa kotoisassa luhtitalokaksiossa, jonka jaamme kissamme kanssa. Harrastan makramee-käsitöitä, uintia sekä luen true crime- ja muuta tietokirjallisuutta, viimeisin suosikkini oli Vera Miettisen kirja Eerika. Nautin luonnosta, ja joka kesä mieleni kaipaakin Norjan erämaahan lataamaan akkuja ja ärsykkeettömään ympäristöön. Niin, ja on tuo blogin kirjoittaminenkin ihan kivaa! Fun fact: retro-aiheinen blogini oli ehdolla Vuoden vintage-blogiksi Gloria Blog Awardseissa 2012!

Viimeisin ja merkittävin työkokemukseni on franchising-yrittäjänä Punnitse & Säästä-ketjussa. Minulla oli oma myymälä Matkus Shopping Centerissä Kuopiossa lokakuusta 2013 toukokuuhun 2019 asti. Työssäni erityisesti pidin myynnin edistämisestä, asiakaskokemuksen kehittämisestä sekä henkilöstöhallinnon tehtävistä, ja tämän vuoksi lähdinkin opiskelemaan tradenomiksi, jotta voin tähdätä kohti näitä unelmia. Henkilöstöhallinnon tehtävistä innostuin eniten rekrytointiprosessista ja sen kehittämisestä, perehdyttämisestä, työhyvinvoinnista ja henkilöstön vahvuuksien kehittämisestä.

”Train people well enough, so they can leave.
Treat them well enough, so they don’t want to.”

– Sir Richard Branson

Vuonna 2017 voitimme Kuopion kauppakamarin palveluvaliokunnan Parasta palvelua-kilpailun, jossa voittaja valittiin yleisöäänestyksen ja mystery shoppingin perusteella.

Muun työhistoriani näkee kätevästi LinkedIn-profiilistani, johon on linkki lopussa.

Kasvoin yrittäjänä hurjasti, ja voisinkin sanoa reilun viiden vuoden aikana vanhentuneeni vähintään kymmenellä vuodella – positiivisessa mielessä. Taloushallinnon tradenomina tulen kehittämään ja monipuolistamaan jo saavuttamaani osaamista ja haastamaan itseäni. Lisäksi ihmistuntemukseni ja halu viedä eteenpäin johtamisen ja henkilöstöhallinnon pehmeämpiä arvoja on yksi minua eniten kiinnostavista asioista ja sainkin palautetta työntekijöiltäni, että olen heille esikuva johtajana.

Haluan suunnata opintojani valinnaisilla opinnoilla erityisesti henkilöstöhallinnon puolelle taloushallinnon lisäksi, koska haluan tarjota kokonaisvaltaista osaamista henkilöstö- ja talousasiantuntijana – monissa tehtävissä nämä kulkevat limittäin ja kumpaakin osaamista tarvitaan yhtä aikaa.  Opinnot-välilehdellä erittelen tarkemmin mitä kursseja olen käynyt ja mitä on vielä edessä.

Omassa yrityksessäni osasin luoda yrityskulttuurin ja ilmapiirin, jossa kaikilla on hyvä olla. Minulle on tärkeää, että jokainen pystyy olla oma aito itsensä, näyttää oman persoonansa. Työntekijöiden vahvuudet on tärkeää ottaa huomioon ja tarjota heille apua kehittymiseen. Olen tyytyväinen käyttämääni rekrytointiprosessiin, joka on paitsi tehokas käyttäjälleen, myös hakijoiden kovasti kehuma ja sen avulla onnistuin löytämään joka kerta joukkoon erinomaisesti sopivan henkilön, jolla on ollut jotain uutta tuotavanaan työyhteisöön.

Prosessin avulla oli helppo nähdä hakijan asenne, motivaatiot ja kiinnostus hakea työpaikkaa, yhteistyökyvyt ja onko hän sopiva henkilö niin työtehtäviin kuin jo olemassa olevaan työporukkaan. Prosessin aikana on tärkeää selvittää myös esimerkiksi kohtavaatko hakijan ja työpaikan arvot keskenään, tämä on tärkeää esimerkiksi työhyvinvoinnin kannalta. Olenkin monesti sanonut, että kaiken muun voin opettaa, paitsi oikean asenteen!

Yhteystiedot
Nimi: Tanja Udd
Sähköposti: tanja.udd@edu.savonia.fi
LinkedIn: https://fi.linkedin.com/in/tanjaudd

Lempparimaisema Norjassa