Tietoja minusta

Minä

Blogia kirjoittaa kolmekymppinen henkilöstöhallinnosta syttyvä nainen Kuopiosta, jonka uteliaisuus, ihmistuntemus sekä kyky nähdä asiat monelta eri kantilta, ovat vahvuuksiani kohti tätä unelmaani henkilöstöasiantuntijana. Empaattisuus ja avarakatseisuus ovat myös hyvin luontaisia ominaisuuksia minulle, ja nämä ilmenevät niin yleisenä idearikkautena kuin yhdenvertaisuuden puolesta puhumisenakin.

Harrastan kuntosalia, sekä luen true crime- ja muuta tietokirjallisuutta – viimeisin suosikkini oli Vera Miettisen kirja Eerika. Nautin luonnosta, ja kesäisin mieleni kaipaakin Norjan erämaahan lataamaan akkuja. Ja onhan tuo bloginkin kirjoittaminen ihan kivaa! Fun fact: retro-aiheinen blogini oli ehdolla vuoden vintage-blogiksi Gloria Blog Awardseissa 2012!

Opinnot

Olen viimemetreillä taloushallinnon tradenomiopinnoissani. Olen kuitenkin käynyt jopa enemmän henkilöstöhallinnon opintoja valinnaisina ja HR onkin ehdottomasti se mihin tähtään työelämässä. Olen halunnut suorittaa perinteisiä työhyvinvoinnin ja henkilöstöjohtamisen kursseja, ja lisäksi esim. ratkaisukeskeistä psykologiaa, valmentavaa johtamista sekä työyhteisön monimuotoisuutta erottuakseni ja kasvattaakseni osaamistani siihen suuntaan, mitä nykyaikainen työelämä hyvältä henkilöstöosaajalta vaatii.

Tällä hetkellä olen Istekillä työharjoittelussa, jossa olen mm. pelillistänyt perehdytysmateriaaleja sekä koordinoinut intran uudistamisprojektia HR:n osalta.

Työkokemus ja saavutukset

Viimeisin ja merkittävin työkokemukseni on franchising-yrittäjänä Punnitse & Säästä-ketjussa. Minulla oli oma myymälä Matkus Shopping Centerissä Kuopiossa lokakuusta 2013 toukokuuhun 2019 asti. Työssäni erityisesti pidin henkilöstöhallinnon tehtävistä sekä asiakaskokemuksen kehittämisestä. Henkilöstöhallinnon tehtävistä innostuin eniten rekrytointiprosessista ja sen kehittämisestä, perehdyttämisestä, työhyvinvoinnista ja henkilöstön vahvuuksien kehittämisestä.

“Train people well enough, so they can leave.
Treat them well enough, so they don’t want to.”

– Sir Richard Branson

Vuonna 2016 voitimme ketjun Iloinen myymälä-palkinnon ja heti perään 2017 Kuopion kauppakamarin palveluvaliokunnan Parasta palvelua-kilpailun, jossa voittaja valittiin yleisöäänestyksen ja mystery shoppingin perusteella.

Muun työhistoriani näkee kätevästi LinkedIn-profiilistani, johon on linkki lopussa.

Osaamiset ja vahvuudet

Luonteenvahvuuksiani ovat hyväntahtoisuus, sosiaalinen älykkyys, periksiantamattomuus, rakkaus oppimiseen sekä kyky nähdä asiat eri näkökulmista. Olen perehtynyt henkilöstöhallinnossa sen perinteiseen osaamiseen, mutta myös nykyaikaisiin ilmiöihin, kuten tunneälykkyyteen, sosiaalipsykologiaan, monimuotoisuuden edistämiseen sekä anonyymiin rekrytointiin.

Yrittäjyydestä jäi käteen paljon erilaista osaamista, mutta erityisesti organisointikyky ja taito johtaa itseäni ovat olleet hyödyksi opintojen suorittamisessa. Näiden avulla tehtävien hoitaminen ajallaan on helppoa ja kuormitus on tasaisempaa. Myös yhteistyökykyni kehittyivät monimuotoisessa kauppiasporukassa. Vaikka aina ei ollut helpointa nuoreen naisyrittäjään liittyvien ennakkoluulojen takia, onnistuin voittamaan muut puolelleni ja pääsin jopa kauppiasyhdistyksen puheenjohtajaksi puolivuotiskaudeksi.

Olen aina ollut taitava ihmisten kanssa ja asiakaspalvelustani sain ensimmäisen positiivisen kirjallisen palautteen jo 16-vuotiaana ensimmäisessä työssäoppimisessa hotellin ravintolassa. Palaute innostaakin minua ja jo luonnostaan osaan ylittää asiakkaan odotukset esimerkiksi huomaavaisuudellani. Huomaavaisuus on pieniä tekoja, joilla on suuri vaikutus. Muistan esimerkiksi tapauksen kaupaltani, kun fenkolinsiemenet olivat hyllystä loppu, mutta tiesin niitä tarvinneen asiakkaan asuvan aika lähellä kotiani, joten totta kai tarjouduin viemään hänelle omistani hänen tarvitsemansa ruokalusikallisen töistä päästyäni. Pieni juttu minulle, mutta molemmille tuli taatusti hyvä mieli – hän pääsi testaamaan uutta falafel-reseptiään ja minä sain kiitoksen.

Yhteystiedot
Nimi: Tanja Udd
Sähköposti: tanja.udd@edu.savonia.fi
LinkedIn: https://fi.linkedin.com/in/tanjaudd

Lempparimaisema Norjassa