21.6.2017 / SR

EuroMaito Farmari-näyttelyssä: poutaista säätä ja uusia tuulia
”Farmari esittelee monipuolisesti maataloutta ja maaseutua. Maatalousnäyttelyssä kohtaavat niin ammattilaiset, alan harrastajat kuin kuluttajatkin. Farmari on kesän kohokohta!”
Näin Farmari-maatalousnäyttelyn nettisivut kuvaavat viime viikolla järjestettyä, 94 000 osallistujaa kerännyttä tapahtumaa. Mukana aurinkoisessa näyttelyssä oli myös EuroMaito-hanke, koska halusimme kertoa muillekin, että meillä Itä-Suomessa ja Kainuussa on tekemisen meininki!
Savonian teltalta messuvieraat saivat tuhdin tietopaketin savolaisesta maatalousalan hanketoiminnasta ja koulutuksesta. EuroMaitoa esiteltiin aikuisille messuvieraille leikkimielisen tietovisan avulla. Lapset puolestaan saivat etsiä pahvilehmälle oikeaa hännän paikkaa. Lisäksi osastolla vieraili aika ajoin lehmäpukuun sonnustautunut messumaskotti. Nämä sisäänheittotuotteet saivat ihmiset pysähtymään osastolle ja pääsimme liputtamaan kotimaisen, erityisesti itäsuomalaisen ja kainuulaisen, ruoantuotannon puolesta.
Maatalousnäyttely tarjosi mahdollisuuden tutustua uusiin maidontuotannon käytäntöihin ja ideoihin. Mielenkiintoinen messukohde oli esimerkiksi pienen mittakaavan biokaasulaitos, jonka avulla karjanlannasta saadaan energiaa ja lämpöä. Kiinnostukseni herätti myös uudet eläinten seurannassa käytettävät teknologiset ratkaisut, kuten esimerkiksi korvaan kiinnitettävät tagit, joita voidaan käyttää lehmien paikannukseen navetassa. Näyttely tarjosi myös monta muuta mielenkiintoista innovaatiota, joiden hyödyntämistä kannattaa pohtia. Olisi hienoa kuulla myös teidän muiden ajatuksia näyttelyn kiinnostavimmista kohteista. Ole rohkea ja paljasta sinua kiinnostanut kohde tämän blogin kommenttikentässä!
Kaiken kaikkiaan maatalousnäyttely tarjosi mahtavan tilaisuuden kertoa Itä-Suomessa ja Kainuussa tehtävästä maidontuotannon kehitystyöstä.
Messuterveisin,
EuroMaito-hankkeesta Salla Ruuska
p.s. Rehunteko ja sitä myötä satotasomittaukset ovat alkaneet. Kannattaa pitää silmällä hankkeen Facebook-sivuja, sinne laitetaan tilannepäivityksiä satotasomittausten etenemisestä.

EuroMaito Farmari-näyttelyssä: poutaista säätä ja uusia tuulia
Merkitty:        

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *