Yhteistyökumppanien UraPopUp-kioskit ponnahtavat opiskeluarjen keskelle Savoniassa

Uraohjaus2020-hankkeen myötä Savoniassa ideoitiin malleja, joiden avulla työelämätoimijoiden näkyvyyttä kampuksillamme Iisalmessa, Kuopiossa ja Varkaudessa saadaan lisättyä. Yhteistyökumppanit voivat nyt varata PopUp-esittelypisteen, jossa ne pääsevät kohtamaan Savonian opiskelijoita ja esittelemään toimintaansa.

UraPopUp-toimintaa toteutetaan kokeiluna kevään 2020 ajan Uraohjaus2020-hankkeen ja opiskelijakunta SAVOTTAn yhteistyönä. Yhteistyökumppanit voivat varata esittelypisteen   opiskelijatoihin.fi-palvelun kautta. Yhteistyökumppaneita voivat olla esim. henkilöstöpalveluyritykset tai kolmannen sektorin toimijat, joiden toiminta on vastuullista ja joiden toiminta tai toimiala tukevat Savonian koulutus- ja uraohjaustehtävää. – UraPopUp-toiminnasta kootaan käyttäjätietoa ja –kokemuksia kevään ajan ja toimintaa kehitetään seuraavaa lukuvuotta varten.

UraPopUp-mallia esiteltiin joukolle yhteistyökumppaneitamme 17.1.2020

Ensimmäinen UraPopUp-tilaisuus toteutui 23.1.2020, kun Eezy Henkilöstöpalvelujen Päivi Wilska saapui Kuopion Microkadun kampukselle UraPopUp-kioskin kohtaamaan opiskelijoita. Kioskin sijainti kampussydämessä CafeSAVOTTAn läheisyydessä takaa erinomaisen tavoittavuuden. ”Tämä kioski on ihan loistohomma”, Wilska iloitsi. ”Kuhinaa ja vilskettä riitti koko päiväksi – alun perin tarkoitukseni oli olla kioskilla kymmenestä kahteen, mutta kyselijöitä riitti miltei neljään saakka. Hetkittäin tuossa kiemurteli oikein jono!”

Eezy ponnahti UraPopUpissa Kuopion kampukselle, ja kysyntää riitti yli odotusten.

Wilska kertoi opiskelijoiden ilahtuneen voidessaan hoidella esimerkiksi kesätyö- ja harjoitteluasioitaan opiskelupäivän lomassa. Wilska oli hieman hämmentynyt siitä, että vuokratyö ja sen mahdollisuudet tuntuivat olevan opiskelijoille aivan vieraita: ”Vuokratyön kautta moni on päässyt vakituiseen työsuhteeseen, ja tämä on hyvä opiskelijoidenkin tiedostaa.”

Vilkas kioskipäivä tuotti tulosta enemmän kuin Wilska oli odottanut: ”Kun seuraavana aamuna availin työkoneeni, huomasin, että monet kioskilla kohtaamani opiskelijat olivat jo illan aikana lähettäneet avoimia hakemuksia.” Eezy onkin varannut kioskin käyttöönsä tänä keväänä joka toinen viikko toukokuuhun saakka.

Tarja Joona, opinto-ohjaaja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.