Savonian posteri palkittiin Maataloustieteen päivillä 8.1.2020. Savonialta oli tapahtumassa kaikkiaan 16 posteria ja yksi suullinen esitelmä, jotka pohjautuivat pääosin TKI-hankkeiden tuloksiin sekä opinnäytetöihin.

Esillä olleista postereista palkittiin kolme parasta. Arvioijina toimi Suomen Maataloustieteellisen seuran jäsenistä koostuva arviointiryhmä. Postereista arvioidaan sekä sisältöä että ulkoasua. Tänä vuonna yksi kolmesta palkittavasta oli Savonian posteri ”Nurmen täydennyskylvön hyvät käytänteet”, jonka tekijät olivat lehtori Kirsi Mäkiniemi, TKI-asiantuntija Piia Kekkonen sekä agrologiopiskelija Timo Seppänen. Arviointiraadin mukaan posterin sisältö on tieteellisesti kiinnostava ja muotoilu erinomainen. Erityiskiitosta tuli posterissa olleista QR-koodeista, jotka johtivat tutkimuksen esittelyvideoon sekä artikkeliin.

Savonialta valmistuneen agrologi AMK Mira-Kaisa Aittolan esitelmä ”Ei-sukulaisten väliset omistajanvaihdokset ja vuokraukset maatiloilla” sai hyvän vastaanoton. Esitys oli rakenteeltaan kiinnostava ja käytännönläheinen ja esitystapa oli todella selkeä. Esitys pohjautui Mira-Kaisa Aittolan ja Titta Tähtivaaran opinnäytetyöhön, jonka ohjaajina olivat lehtori Hannu Viitala ja yliopettaja Heli Wahlroos. Toimeksiantajan edustajana opinnäytetyössä oli Perttu Pyykkönen MTK ry:stä. Opinnäytetyössä mm. ehdotetaan ”Tilatinderin” perustamista, paikkaa, jossa luopuvat maatalousyrittäjät ja potentiaaliset jatkajat kohtaisivat.

Suomen maataloustieteellisen seuran joka toinen vuosi järjestämillä Maataloustieteen päivillä oli tänä vuonna ennätysyleisö: yli 630 osallistujaa. Suullisia esityksiä oli 144 ja postereita 178 kappaletta. Tänä vuonna tapahtumassa juhlittiin myös Suomen maataloustieteellisen seuran 110-vuotista historiaa.

Maataloustieteen päivät ovat maataloustieteiden tärkein tapahtuma, jossa esitellään alan tutkimusta ja kehittämishankkeita. Tapahtuma järjestettiin 8. – 9.1.2020 Viikissä, Helsingissä.

Lisätietoa Maataloustieteen päivistä: http://www.smts.fi/fi/node/241

Kati Partanen
Lehtori (maatilatalous)
Projektipäällikkö, Maatila 2030 –hanke.

Savonia-ammattikorkeakoulu

Menestystä Maataloustieteen päivillä 2020
Merkitty:                    

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *