Anni-Kaisa Partanen

On hyvä nostaa esiin tärkeitä taustavaikuttajia, jotka ovat suuressa osassa työ- ja opiskelupäivämme sujumisessa. Yksi olennainen taustavaikuttaja on Savonian terveysalan koulutussuunnittelija Anni-Kaisa Partanen, jonka päätyötä on viikoittain vaihtuvien lukujärjestyksien laatiminen Terveysala Kuopion yksiköille ja tähän liittyvän opetuksen toteutumisen suunnittelu.

 Anni-Kaisa Partanen aloitti työt Savoniassa vuonna 2009. Kotoisin Anni-Kaisa on Lieksasta, jossa hän kävi peruskoulut ja lukio-opinnot. Vuonna 2004 Partanen muutti Kuopioon opiskelemaan Savonia-ammattikorkeakouluun liiketaloutta suuntautumisvaihtoehtonaan terveys ja talous. Tradenomiksi valmistumisen jälkeen Anni-Kaisa työskenteli asiakasneuvojana Kuopion Energialla ja asiakaspalvelusihteerinä Itä-Suomen ympäristölupavirastossa.

Lukujärjestys määrittää pitkälti opettajien ja opiskelijoiden arkea, ja tätä arjen suunnittelua Anni-Kaisa Partanen tekee päätyönään. Savoniassa vietettyjen vuosien aikana työssä käytettävät ohjelmistot ovat ehtineet muuttua moneen kertaan, mutta ydintyö, lukkareiden teko, on pysynyt samana. Lukujärjestysten tekemisestä Anni-Kaisa sanoo sen olevan monen tekijän yhteensovittamista ja vaativan yhteistyötä useiden ihmisten kanssa. Ennen kuin Anni-Kaisa aloittaa varsinaisen lukujärjestyksen teon, ovat koulutusohjelmat, tiimit ja työjärjestyssuunnittelijat laatineet opintojaksojen toteutussuunnitelmat Excel-taulukkoon. Tällöin myös katsotaan, ettei minkään ryhmän viikoista tule kohtuuttoman pitkiä ja raskaita.

Tässä vaiheessa astuu Anni-Kaisa kuvaan. Anni-Kaisa tarkistaa luodut toteutukset, täsmentää tilatietoja ja käy läpi opettajien viikkotuntikuormat. Jos jotkut tilat näyttävät ylivaratuilta, varaa Anni-Kaisa kurssin käyttöön toiset tilat. Taustatietojen tarkastuksen jälkeen alkaa tuntien sijoittelu lukujärjestykseen ryhmä kerrallaan.

Opetustuntien lisäksi Microkadun kampuksen tiloja täyttävät koulutustilaisuudet. Yksi suuri osa Anni-Kaisan työtä on tilavarausten tekeminen sisäisille ja ulkoisille asiakkaille. Suurin osa tehdyistä tilavarauksista liittyy täydennyskoulutuksiin, koska Savonia on varsin ahkera kouluttaja. Savonian koulutustarjonnassa on yksittäisiä ja pitkäkestoisia koulutuspäiviä, erikoistumiskoulutuksia ja työvoimapoliittista koulutusta. Koulutukset järjestetään Savonian omissa tiloissa ja osaan tunteja tarvitaan erikoistiloja.

” Koulutussuunnittelijan työssä
tarvitaan
tarkkuutta,
kärsivällisyyttä ja hyviä yhteistyötaitoja.”

Koulutussuunnittelijan työssä tarvitaan tarkkuutta, kärsivällisyyttä ja hyviä yhteistyötaitoja. Työhön tuovat haasteensa tilat: Microkadun kampuksen tilojen rajallinen määrä ja meneillään oleva kampuksen laajentuminen. Työjärjestyssuunnittelu on tasapainoilua, jossa pyritään toimivaan etenemisaikatauluun ja tehokkaaseen tilojen käyttöasteeseen, kuvailee Anni-Kaisa.

”Olen viihtynyt Savoniassa, työ on ajan saatossa monipuolistunut ja vastuuta on tullut lisää. Työtä kuormittavat muutokset, esimerkiksi yksittäiseen opintojaksoon tehtävä opettajavaihdos pyöräyttää pahimmassa tapauksessa usean eri ryhmän lukujärjestyssuunnitelmat uusiksi. Lisäksi tilojen rajallisuus ja erikoistilojen ruuhkaviikot aiheuttavat päänvaivaa. Jokaiselle opetukselle on löydettävä tuntipaikkansa siihen soveltuvassa luokkatilassa, mutta onneksi yhteisössämme on monitaitajia, jotka pystyvät viemään tuntinsa läpi paikassa kuin paikassa.”

Anni-Kaisa Partanen, koulutussuunnittelija
Anne Karuaho
Sirkka Malila

 

 

Koulutussuunnittelijan arkea – Anni-Kaisa Partanen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *